Wampex

Ingenieuze speurtocht voor grote mensen. Positivo’s en doorzetters zullen zegevieren!

Kom jij het bos weer uit?

Een Wampex is een pittige speurpuzzeltocht over ongebaande paden in de natuur, waarbij je zelf de juiste route moet zien te vinden. Het Dwingelderveld is maar liefst 4000 hectare groot; je kunt er eindeloos ronddwalen zonder iemand tegen te komen. Een ideale plek om flink de weg kwijt te raken… De groep die op tijd binnen is èn de meeste juiste letters heeft verzameld, wint.

Wampex

Minimum aantal personen: 15
Prijs: Vanaf € 65,00 euro per persoon
Tijdsduur: vanaf 5:00 uur
Inclusief: Eten en vrij drinken
Locatie: de Marke
Aanbevolen voor: teambuilding, vriendengroepen

Als jullie op Kamp de Marke aankomen staat koffie, thee en wat lekkers voor jullie klaar. Dan wordt het al snel duidelijk: voorlopig zie ik geen beschaving meer. Tijd voor een expeditie door Nationaal Park Dwingelderveld.

Wampex?

Van origine is de Wampex een meerdaagse militaire expeditie, waarbij je de juiste route moet vinden, maar ook hindernissen moet overwinnen. Bij Taribush hebben wij er een toegankelijke speurpuzzeltocht van gemaakt voor iedereen die goed ter been is: ervaring hebben is niet nodig. Wij laten je geen bruggen bouwen om water over te steken, in plaats daarvan zoeken jullie naar de juiste letters. Ook laten wij niemand verdwalen, de coördinaten van het eindpunt geven we cadeau.

Het spel

Jullie gaan op pad in groepen van 5 tot 7 personen. De spelleider start de tijd, dan hebben jullie 2,5 uur om een route van ongeveer 4,5 kilometer (als je alles in één keer goed loopt) af te leggen. De tocht is opgeknipt in verschillende routes die niet altijd even makkelijk te ontcijferen zijn. Halverwege staan wij klaar met iets lekkers. Onderweg heb je twee deadlines: je moet op tijd bij het pauzepunt zijn, en je moet binnen de tijd finishen. Mis je een deadline, dan doet jouw team niet meer mee voor de eindoverwinning. Het team dat èn op tijd terug is èn de meeste juiste letters heeft verzameld, wint.

Biertje?

Als de laatste deadline nadert, druppelen de groepen binnen. Het moment om los van alle tijdsdruk heerlijk te genieten van een welverdiend drankje. Ondertussen barsten de verhalen los. Team Wim kon letter nummer 15 niet vinden. De groep van Ans snapte niets van route 5. En alle lof voor team Simone, die de route helemaal foutloos heeft gelopen!

Teambuilding

Bij de Wampex moet je als team goed samenwerken wil je kans maken op de overwinning. Onderweg zul je merken dat een simpel ogende aanwijzing een langdurige discussie over links of rechts kan opleveren. Wat is de juiste weg? Overtuigingskracht is een sterk wapen, maar luister ook naar het heldere moment van de rustigste persoon van de groep! De Wampex is bij uitstek geschikt voor wie wil werken aan teambuilding.

Uitje uitbreiden

Hongerig geworden van het lopen in de buitenlucht? Je kunt de Wampex afsluiten met een Dwingelderveld Barbecue of een heerlijk stamppotbuffet. Het barbecue buffet zit altijd bij het arrangement inbegrepen, maar als je wat anders wil, passen wij dat naadloos in het programma. Ook als je op zoek bent naar een uitje van een hele dag kunnen wij een mooi programma voor je maken. Geef je wensen aan ons door in het contactformulier of bel of mail voor de mogelijkheden.

Helden van de winter

Van origine is de Wampex een winteractiviteit, die juist in de lange winterse nachten wordt georganiseerd. De vroeg invallende duisternis geeft een extra dimensie aan het zoeken naar het juiste pad. Onze Wampex is in alle jaargetijden goed te doen, maar de echte helden lopen ‘m natuurlijk in de winter. En wat je misschien nog niet wist, is dat het Dwingelderveld in de winterperiode echt prachtig is. Wij noemen het niet voor niets de meest sfeervolle tijd van het jaar!

Wat willen jullie eten?

We werken zoveel mogelijk met duurzaam en lokaal vlees, brood, salades en sauzen. In alle dagarrangementen is een Boslunch bij de prijs inbegrepen. Bij arrangementen met avondeten is standaard een Barbecue bij de prijs inbegrepen, in de wintermaanden vervangen we dat door een Stamppotbuffet. Bij grotere groepen is een combinatie van barbecue, pizza of buffet ook mogelijk!

Hieronder vind je onze volledige menukaart, met alle prijzen erachter. Wil je iets anders dan de standaard Barbecue? Dan zie je hier wat de eventuele meerprijs wordt. Via de tabbladen kun je de uitgebreide menukaarten vinden, met een specificatie van alle gerechten.

Wampex Reserveren?

1. Wampex met eten

Prijs: € 65,00 per persoon
Inbegrepen: Wampex met barbecue
Minimum aantal: 15 personen

14:0014:30Ontvangst met koffie, thee en cake op locatie de Marke.
14:3017:15Na het indelen van de groepen start de ingewikkelde speurtocht voor grote mensen; teambuilding, doorzetten en genieten van de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld. Weet jouw groep de route precies goed te lopen? Als je goed loopt krijg je halverwege een drankje en iets te knabbelen!
17:1519:00Zomer barbecue, gezellig kletsen en lekker borrelen.

Je kan deze variant ieder half uur starten van 13:30 tot 17:00.

2. Maatwerkofferte opvragen

  Heb je al een datum?

  Eetwensen

Aanvullende informatie

Hapjes en drinken

Alle arrangementen bij Taribush zijn inclusief hapjes en onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. Hieronder staat een overzicht van alle lekkernijen.

Drinken tijdens uitje

 • Koffie, Thee en water uit de kraan
 • Sappen: Jus ‘d Orange, Appelsap en Dubbelfris
 • Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Cassis, Fuze Green Tea, Rivella, Spa rood, Amstel Radler 0%
 • Alcoholisch: bier en wijn (rood, rose, droge witte en zoete witte wijn)
 • In de winter hebben we ook warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake

 • Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake.
 • Je kunt kiezen voor een gebakje van de bakker, dit kost € 2,75 per stuk (inclusief btw).

Hapjes in de middag in de zomer

 • Kaasplankje met: droge worst, kaas, komkommer, tomaatjes, grillworst, leverworst, olijven, druiven, kaasstengels en kaasvlinders.
 • Borrelnootjes
 • Bij lekker weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er even om vragen)

In de winter in de middag

 • Broodjes knakworst of kaasplankje
 • Borrelnootjes

Bij vergaderarrangementen:

 • Candybar met veel lekkere snoepjes….

Als het regent

Het weer is nooit spelbreker voor een uitje bij Taribush. Hoe guur het buiten ook is, bij ons kun je altijd droog en warm zitten.

Regen? Kou? Sneeuw?

Wij proberen ons altijd zoveel mogelijk aan het afgesproken programma te houden. Maar als het weer slecht is, vinden wij het niet erg het programma aan te passen. We hebben altijd een aantal activiteiten achter de hand die we kunnen gebruiken voor als het weer even iets minder is. Heb je een van onze outdoor Escaperooms geboekt, dan kunnen we altijd de wintervariant doen. Maar zelfs met harde wind, ijzige kou, regen of sneeuw is het een bijzonder avontuur om de natuur in te trekken. De mooiste ervaringen en de beste verhalen ontstaan als het buiten bar en boos is!

Slecht weer activiteiten

Bij slecht weer kunnen we op het dagprogramma op de volgende manieren ombouwen:

Vervoer

Niemand die Bob wil zijn? Wisselen tussen locaties, maar geen eigen vervoer? Gezellig met z’n allen met de bus naar de groepsuitje? Wij kunnen van alles voor je regelen.

Taxi en busvervoer

Regelmatig komen groepen met de bus. Ook moet er bij sommige arrangementen gewisseld worden van locatie. Indien je geen eigen vervoer hebt kunnen wij een taxi of een bus regelen.

Busvervoer tussendoor

Voor het vervoer van de ene naar de andere locatie berekenen wij de volgende prijzen:

Euro 80,00 incl. 9% btw, maximaal 21 personen
Euro 100,00 incl. 9% btw, maximaal 38 personen
Euro 110,00 incl. 9% btw, maximaal 50 personen
Euro 120,00 incl. 9% btw, maximaal 54 personen

Dit is vaak vele malen goedkoper dan het huren van een bus voor een hele dag.

Gehaald en gebracht worden?

Wil je als groep de hele dag op pad met een bus zodat Bob niet nodig is, dan kunnen wij dit ook regelen. Vaak is het beregezellig als je met zijn allen met de bus komt. Informeer bij de aanvraag naar de mogelijkheden. Wij nemen dit dan mee in de offerteaanvraag.

Zie ook www.tenheuveltours.nl

Paardentram

Bij groepen die overnachten in een hotel of accommodatie in de buurt of groepen die binnen een straal van 15 kilometer van onze locatie af wonen, bestaat de mogelijkheid met paardentram of tracktortram gehaald en/of gebracht te worden. Zie voor meer info www.stalbakker.nl

Overnachten

De volgende dag ook nog feest? Verleng jullie uitje met een overnachting!

Kamp de Marke

Wil je helemaal ondergedompeld worden in het Taribush gevoel? Boek dan de 24 uur van Taribush. Dat is een Taribush uitje mét avontuurlijke overnachting op ons terrein, midden in de natuur. De activiteiten, eten en drinken wordt allemaal voor je geregeld. Je hoeft alleen maar je tandenborstel en slaapzak in te pakken en je bent klaar voor het Taribush avontuur.

Alternatieve locaties

In de omgeving zijn meer dan genoeg alternatieve mogelijkheden om te overnachten. Wij geven je een overzicht van hotels, campings en groepsaccommodaties die op minder dan 15 minuten rijden van Kamp de Marke liggen. (Vanaf de Jachthut of de Boerderij kan het 5-10 minuten verder weg of dichterbij zijn.) Je kunt via ons reserveren, maar wij raden aan rechtstreeks contact met de desbetreffende bedrijven op te nemen. Zij zijn beter in staat om specifieke vragen te beantwoorden. De genoemde prijzen zijn indicaties, hier kunnen geen enkele rechten aan ontleend worden.

Groepsaccomodatie en camping de Meistershof

Op slechts 10 minuten lopen van Kamp de Marke, aan de rand van het Dwingelderveld, ligt groepsaccommodatie de Meistershof. Dit is een zeer nette groepsaccommodatie, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.meistershof.nl.

Groepsaccomodatie Hooge Haer

Op 4 kilometer afstand van Kamp de Marke, de hoofdlocatie voor de uitjes van Taribush, ligt groepsaccommodatie Hooge Haer. Deze accommodatie biedt onderdak aan groepen tot 100 personen, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.hoogehaer.nl.

Zonnetij

Camping Zonnetij is gelegen op zo’n 4 km van Taribush Kamp de Marke. Daar worden leuke grote bungalows verhuurd. Ook een prachtige plek voor een overnachting. Evt regelt Taribush het ontbijt.

Bekijk hier meer informatie: https://vakantie-naar-drenthe.nl/

Hotel de Drift

In Dwingeloo, op 5 kilometer vanaf Kamp de Marke ligt dit gezellige hotel. Voor ongeveer 80 euro heb je een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Meer informatie op www.hoteldedrift.nl.

Natuurcamping Lheederzand

Deze geweldige natuurcamping van Staatsbosbeheer bevindt zich in de ‘middle of nowhere’, op slechts 4 kilometer afstand van Kamp de Marke. Overnachten op een natuurcamping is een geweldige belevenis en een zeer goedkoop alternatief, al vanaf 20 euro per nacht. Klik hier voor meer informatie

Andere websites met locaties om te overnachten in Drenthe

Photobooth

Wil je er een onvergetelijke dag van maken? Huur er dan een photobooth bij. Zo maak je een blijvende herinnering, die je direct mee naar huis kan nemen.

say cheese!

Elke keer dat iemand op de knop drukt, worden er automatisch drie foto’s gemaakt. De foto’s vallen vervolgens – geprint op twee strips – in het opvangbakje. Je kan je ontwerp helemaal zelf personaliseren door jouw zelfgekozen ontwerp, inclusief (bedrijfs)naam, foto, datum en stijl.

Technische slimmigheidjes zorgen ervoor dat jouw collega’s of familieleden worden uitgedaagd om uit hun comfort-zone te stappen en als nooit tevoren voor de lens te poseren.

Interesse in deze optie? Laat het dan weten bij de offerte aanvraag of kom gerust langs voor een kopje koffie.

Wampexen die in Nederland worden georganiseerd

In Nederland worden door het jaar heen diverse Wampexen georganiseerd, hieronder een greep uit deze heroïsche tochten. Je kan je overal inschrijven met teams van ca 4 – 7 personen.

Bekijk hier al onze groepsuitjes