Op de Boerderij

Activiteiten en gezelligheid op een melkveebedrijf!

Actief op het Drentse platteland

De boerderij van Gerrit en Gerda Woertink is een melkveehouderij waar ook jonge stieren worden vetgemest. Hier zijn veel leuke plattelandsactiviteiten te doen, zoals Boerengolf of Koeien schilderen. Tussendoor kun je zien hoe het op een echte boerderij werkt. Kom kijken hoe de koeien worden gemolken, of help met het voeren van de kalfjes. De boerenschuur is omgetoverd tot een café, een ideale plek als uitvalsbasis voor een groepsuitje!

Op de Boerderij

Minimum aantal personen: 15 betalende volwassenen
Prijs vanaf: € 50,00 per persoon
Inclusief eten en vrij drinken
Tijdsduur vanaf 6:00 uur
Periode: april t/m oktober
Locatie: de Boerderij
Aanbevolen voor: familiedag, bedrijfsuitje

Impressie van de uitjes op de boerderij

Een uitje op de boerderij

Wie hele dagen op kantoor zit, kan vast wel wat frisse lucht gebruiken. Het platteland van Wijster is een prachtige plek, waar je heerlijk kunt uitwaaien. Tussendoor mag je lekker rondneuzen op de boerderij, waar het werk gewoon doorgaat. Na een dag op de Taribush Boerderij kun je er weer even tegenaan!

Genieten van een dag op en rond de boerderij

Een Drents welkom

Gerrit en Gerda ontvangen jullie in het boerencafé met koffie en thee. Uiteraard met een lekkere plak Drentse Boerencake. Als jullie hebben gekozen voor een creatieve dag, mogen jullie daarna onder begeleiding van een kunstenares koeienportretten schilderen.

De activiteiten

Een actieve dag begint met een activiteit naar keuze. Kanovaren, tandemfietsen, klootschieten, … Waar jullie maar zin in hebben! De groep opsplitsen kan natuurlijk ook, niets hoeft, alles mag. Een dag op de boerderij heeft twee activiteitenrondes. Je mag op de dag zelf beslissen wat je gaat doen. Wil je er zeker van zijn dat iets beschikbaar is, dan doe je er goed aan vooraf een keuze te maken.

Je kunt kiezen uit:

Huldiging, eten en gezelligheid

Aan het einde van de middag komen jullie weer bij elkaar in het café. Hebben jullie een activiteit gekozen waarin je het tegen elkaar hebt opgenomen, dan worden de prijswinnaars gehuldigd. Hierna wordt de Boerenbarbecue voor jullie klaargezet. Met deze bijzondere maaltijd krijgen jullie vlees voorgeschoteld van de stieren die zijn vetgemest op de boerderij. Een kortere lijn naar de oorsprong van je eten bestaat niet!

Koeien melken

Boer Gerrit gaat vaak rond etenstijd zijn koeien melken. Geïnteresseerden zijn meer dan welkom een kijkje te nemen!

Bekijk hier onze programma’s op de boerderij

Actief op de boerderij - halve dag

Tijdsduur: 6:00 uur
Prijs: € 50,00 per persoon (incl btw)
Alles inbegrepen: Activiteiten, hapjes, eten en vrij drinken
Minimum aantal personen: 15
Locatie: de Boerderij

Globale tijdsindeling

13:0013:30Gerrit en Gerda ontvangen jullie met koffie, thee en boerencake.
13:3015:00Iedereen kan de activiteit doen waar hij of zij op dat moment zin in heeft. Er is keuze uit o.a. boerderijgolf, kano/step/wandel tocht, klootschieten.
15:0015:30Iedereen is terug en vertelt elkaar tijdens een hapje en drankje over wat ze gedaan hebben.
15:3017:00Tweede activiteitenronde, waarbij iedereen weer mag kiezen wat hij of zij gaat doen.
17:0017:15Even bijkomen met z'n allen met een drankje en tijd voor eventuele uitloop.
17:1519:00Boeren barbecue en gezellig naborrelen. Als je boer Gerrit vraagt, mag je komen kijken tijdens het melken in de melkstal.

Actief programma reserveren?

  Heb je al een datum?

Creatief op de boerderij - halve dag

Tijdsduur: 7:00 uur
Prijs: € 77,00 per persoon (incl btw)
Alles inbegrepen: Activiteiten, hapjes, eten en vrij drinken
Minimum aantal personen: 15
Locatie: de Boerderij

Globale tijdsindeling

13:0013:30Gerrit en Gerda ontvangen jullie met koffie, thee en boerencake.
13:3015:30Onder begeleiding van Nicole van der Veen-Kerssies gaan jullie een koeienportret schilderen.
15:3016:00Genieten van hapje, drankje en natuurlijk de koeienportretten.
16:0018:00Jullie doen een activiteit naar keuze. Wat dachten jullie van Speurtocht de Drijfjacht?
18:0020:00Boeren Barbecue en gezellig kletsen. Als je boer Gerrit vraagt, mag je komen kijken tijdens het melken in de melkstal.

Creatief programma reserveren?

  Heb je al een datum?

Aanvullende informatie

Eten

Wij hechten waarde aan het mileu, dierenwelzijn en aan lekker eten. Daarom maken wij zoveel mogelijk gebruik van lokale en duurzame producten voor het eten dat wij verzorgen.

In de arrangementsprijs op de Marke en de Jachthut zit standaard de “Bos Barbecue” en op de Boerderij de “Boeren Barbecue, beide heerlijke barbecues met vier stukken duurzaam en lokaal vlees, brood, salades en sauzen. In de winter serveren we standaard het “Stamppotbuffet”.

Als je graag een andere barbecue of buffet wilt, dan kan dat in de meeste gevallen. Het kan zijn dat hiervoor een kleine meerprijs betaald moet worden, deze staat steeds genoemd. Als mooie afsluiter van het eten kun je kiezen voor het toetjesbuffet.

Barbecues

Lunches

Buffetten

Toetje

Hapjes en drinken

Alle arrangementen bij Taribush zijn inclusief hapjes en onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. Hieronder staat een overzicht van alle lekkernijen.

Drinken tijdens uitje

 • Koffie en Thee
 • Sappen: Jus ‘d Orange, Appelsap en Dubbelfris
 • Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Cassis, 7up, Rivella, Bitter Lemon, Spa rood
 • Alcoholisch: bier en wijn (rood, rose, droge witte en zoete witte wijn)
 • In de winter hebben we ook warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake

 • Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake.
 • Je kunt kiezen voor een gebakje van de bakker, dit kost € 2,75 per stuk (inclusief btw).

Hapjes in de middag in de zomer

 • Kaasplankje met: droge worst, kaas, komkommer, tomaatjes, grillworst, leverworst
 • Borrelnootjes
 • Bij lekker weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er even om vragen)

In de winter in de middag

 • Broodjes knakworst of kaasplankje
 • Borrelnootjes

Bij vergaderarrangementen:

 • Candybar met veel lekkere snoepjes….

Als het regent

Het weer is nooit spelbreker voor een uitje bij Taribush. Hoe guur het buiten ook is, bij ons kun je altijd droog en warm zitten.

Regen? Kou? Sneeuw?

Wij proberen ons altijd zoveel mogelijk aan het afgesproken programma te houden. Maar als het weer slecht is, vinden wij het niet erg het programma aan te passen. We hebben altijd een aantal activiteiten achter de hand die we kunnen gebruiken voor als het weer even iets minder is. Maar zelfs met harde wind, ijzige kou, regen of sneeuw is het een bijzonder avontuur om de natuur in te trekken. De mooiste ervaringen en de beste verhalen ontstaan als het buiten bar en boos is!

Slecht weer activiteiten

Bij slecht weer kunnen we op het dagprogramma op de volgende manieren ombouwen:

Vervoer

Niemand die Bob wil zijn? Wisselen tussen locaties, maar geen eigen vervoer? Gezellig met z’n allen met de bus naar de groepsuitje? Wij kunnen van alles voor je regelen.

Taxi en busvervoer

Regelmatig komen groepen met de bus. Ook moet er bij sommige arrangementen gewisseld worden van locatie. Indien je geen eigen vervoer hebt kunnen wij een taxi of een bus regelen.

Busvervoer tussendoor

Voor het vervoer van de ene naar de andere locatie berekenen wij de volgende prijzen:

Euro 80,00 incl. 6% btw, maximaal 21 personen
Euro 100,00 incl. 6% btw, maximaal 38 personen
Euro 110,00 incl. 6% btw, maximaal 50 personen
Euro 120,00 incl. 6% btw, maximaal 54 personen

Dit is vaak vele malen goedkoper dan het huren van een bus voor een hele dag.

Gehaald en gebracht worden?

Wil je als groep de hele dag op pad met een bus zodat Bob niet nodig is, dan kunnen wij dit ook regelen. Vaak is het beregezellig als je met zijn allen met de bus komt. Informeer bij de aanvraag naar de mogelijkheden. Wij nemen dit dan mee in de offerteaanvraag.

Zie ook www.tenheuveltours.nl

Paardentram

Bij groepen die overnachten in een hotel of accommodatie in de buurt of groepen die binnen een straal van 15 kilometer van onze locatie af wonen, bestaat de mogelijkheid met paardentram of tracktortram gehaald en/of gebracht te worden. Zie voor meer info www.stalbakker.nl

Engelse dubbeldekker

Wij kunnen voor uw personeelsuitje ook een Engelse dubbeldekker regelen. Dat maakt het feest helemaal compleet. Er kunnen circa 60 personen in een Engelse dubbeldekker.

Overnachten

De volgende dag ook nog feest? Verleng jullie uitje met een overnachting!

Kamp de Marke – Groepsaccommodatie de Marke

Op locatie Kamp de Marke bestaat de mogelijkheid om te overnachten voor groepen tot 36 personen. Het is een unieke locatie gelegen in het Nationaal Park het Dwingelderveld. Je slaapt in een slaapkamer in een safaritent of in de groepszaal in het hoofdgebouw. Bekijk de mogelijkheden om te overnachten rondom een groepsuitje bij ons op Groepsaccommodatie de Marke | Dwingeloo, Drenthe.

Alternatieve locaties

In de omgeving zijn meer dan genoeg alternatieve mogelijkheden om te overnachten. Wij geven je een overzicht van hotels, campings en groepsaccommodaties die op minder dan 15 minuten rijden van Kamp de Marke liggen. Je kunt via ons reserveren, maar wij raden aan rechtstreeks contact met de desbetreffende bedrijven op te nemen. Zij zijn beter in staat om specifieke vragen te beantwoorden. De genoemde prijzen zijn indicaties, hier kunnen geen enkele rechten aan ontleend worden.

Groepsaccomodatie en camping de Meistershof

Op slechts 10 minuten lopen van Kamp de Marke, aan de rand van het Dwingelderveld, ligt groepsaccommodatie de Meistershof. Dit is een zeer nette groepsaccommodatie, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.meistershof.nl.

Groepsaccomodatie Hooge Haer

Op 4 kilometer afstand van Kamp de Marke, de hoofdlocatie voor de uitjes van Taribush, ligt groepsaccommodatie Hooge Haer. Deze accommodatie biedt onderdak aan groepen tot 100 personen, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.hoogehaer.nl.

Zonnetij

Camping Zonnetij is gelegen op zo’n 4 km van Taribush Kamp de Marke. Daar worden leuke grote bungalows verhuurd. Ook een prachtige plek voor een overnachting. Evt regelt Taribush het ontbijt.

Bekijk hier meer informatie: http://www.bungalowcampingdrenthe.nl/

Hotel de Drift

In Dwingeloo, op 5 kilometer vanaf Kamp de Marke ligt dit gezellige hotel. Voor ongeveer 80 euro heb je een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Meer informatie op www.hoteldedrift.nl.

Natuurcamping Lheederzand

Deze geweldige natuurcamping van Staatsbosbeheer bevindt zich in de ‘middle of nowhere’, op slechts 4 kilometer afstand van Kamp de Marke. Overnachten op een natuurcamping is een geweldige belevenis en een zeer goedkoop alternatief, al vanaf 5 euro per nacht. Klik hier voor meer informatie

Andere websites met locaties om te overnachten in Drenthe

Bekijk al onze groepsuitjes