Lekker Wandelen

Wandelen is goed voor lichaam en geest. In de natuur komt daar nog een schepje bij op. En je komt ook nog eens op de mooie plekjes die het Dwingelderveld rijk is. Kortom je zou gek zijn als je niet een mooie wandeltocht door het gebied maakt.

Wandelen vanaf Kamp de Marke

Taribush Kamp de Marke ligt aan de noordkant van Nationaal Park Dwingelderveld. Het ligt nabij een paar mooie wandelroutes en we hebben ook een paar eigen wandelroutes.

 • Wandelroute Witteveen – Gele paaltjes – Gevarieerde route met bossen, vennen, heide en jeneverbessen – 6 km
 • Boswandeling Spier – Witte paaltjes – Voornamelijk bos met het bekende vlonderpad – 5,5 km (deze is te combineren met de Gele route!
 • Rondje Pluto – bordjes, gaat over Kamp de Marke heen, deels door Dwingelderveld deels langs de randen – 4,6 km
 • Lange route – Wil je een lange route door Nationaal Park Dwingelderveld, zie dan ook de kaart van Wandelnet

Wat organiseren wij?

 • Bedrijfsuitjes
 • Familiedagen
 • Teambuilding en vergaderen
 • Bruiloften
 • Feesten
 • Vriendenuitjes
 • Uitjes voor grote en kleine groepen

Waarom naar Taribush?

 • Keus uit unieke zomerlocaties en sfeervolle winterlocaties.
 • Activiteiten voor iedereen.
 • Prijs is inclusief drinken, ook alcohol.
 • Barbecuevlees van Drentse bodem.
 • Doe of je thuis bent.
 • We bewegen met het weer mee.

Een greep uit onze winterse groepsuitjes

Activiteiten, eten en vrij drinken zijn altijd bij de prijs inbegrepen!

Break-In Room

Het grote feest is binnen, maar jullie staan buiten….

Groepenfestival - bedrijfsuitje voor elk wat wils in Drenthe.

Groepen Festival

Bedrijfsuitje voor elk wat wils, relaxt sfeertje en lekker eten!

Foto van: Vergaderen en teambuilding in de natuur van Drenthe.

Vergaderen en Teambuilding

Inspirerende plek voor serieuze zaken

Wampex

Wampex

Kom als eerste het bos weer uit

Bekijk hier al onze groepsuitjes

Recensies

Mooie locatie voor feestjes of in ons geval een bedrijfsuitje met zo'n 25 mensen. Gezellige sfeer, goede catering en diverse leuke activiteiten! Ook in de omgeving is genoeg te zien en te doen.

Sake de Vries

Ik wil daar wonen ?

Ingrid Veenstra

We hebben als familie een superdag gehad, ondanks de regen. Jullie gaven aan dat jullie voor het eerst met zoveel kinderen expeditie de mol deden, maar dat was voor ons als familie niet te merken. We zijn de hele middag samen (volwassenen en kinderen door elkaar) heerlijk bezig geweest en hebben de regen niet eens meer gevoeld. De vuurkorven en heater maakten het warmer en extra gezellig. Bedankt voor het organiseren van onze leuke dag.

Tina Lolkema

Geweldige familie dag gehad! De voorbereidingen gingen super en ze begrepen precies wat we wilden. De dag zelf is geweldig geweest en zeker voor herhaling vatbaar!

Linda Kramer

Gisteren als teamuitje een variant op de wampex gelopen. Hele leuke en creatieve speurtocht door een prachtig stukje natuur. Daarna afgesloten met een lekkere barbecue op een mooie kampvuurplek. De hele dag was heerlijk ongedwongen en goed verzorgd. Bedankt!

Sander Platzer

Een greep uit onze activiteiten

Uitsluitend te boeken in combinatie met een all-in groepsuitje

Schatzoeken tijdens teambuilding

Escaperoom-ervaringen

Aan de hand van puzzels en opdrachten kun je de schat vinden

Pubquiz

Pubquiz: kennis, muziek, denken & veel gezelligheid

Speurtocht - Kompastocht tijdens bedrijfsuitje in Drenthe.

Speurtochten

Speurtochten voor grote mensen!

Kanoen tijdens de verzameljacht

Verzameljacht

Afwisselende activiteiten met een gezonde dosis competitie

Bekijk hier al onze activiteiten

Onze groepsaccommodatie

We verhuren een uniek gelegen groepsaccommodatie in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld

Onze groepsaccommodatie ligt in het bos

Overnachten in de kampeerboerderij is een ware belevenis, je ervaart hier de rust en ruimte van Drenthe op zijn best. De groepsaccommodatie is gelegen in de prachtige bossen en natuur van Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. De kampeerboerderij bestaat uit een hoofdgebouw met een sfeervolle groepszaal met houtkachel, luxe en ruime keuken, toilet en een slaapzaal. Daarnaast heeft de groepsaccommodatie 2 safaritenten met 6 slaapkamers. De sanitaire voorzieningen vind je in een losstaand gebouw. De groepsaccommodatie is geschikt voor groepen tot 36 personen.

Vier bijzondere uitjeslocaties

Onze feestlocaties zijn gelegen in de natuur en op het platteland van Drenthe

Kamp de Marke

Kamp de Marke ligt in het stiltegebied van Nationaal Park Dwingelderveld, onderdeel van Natura 2000. Aan de rand van het bos, met een prachtig uitzicht over de velden is dit een verrassende locatie voor bedrijfsuitjes, familiefeesten en andere groepsuitjes. ’s Zomers is het feest onder de kapschuur of in één van onze luxe tenten ‘Leuk & Gezellig’. Het stenen kamphuis wordt in de zomer verhuurd als groepsaccommodatie. Hier vind je ook het kantoor van Taribush Events, waar je altijd binnen kunt lopen voor een kop koffie.
Een uitje in de winter? Dan kun je terecht op de WinterMarke.

De WinterMarke

In de winter is het koud buiten, maar binnen is het kouder! Op de WinterMarke, midden in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld, branden de terraskachels, knappert het kampvuur en is het zo sfeervol aangekleed dat zelfs de grootste ijskonijnen ontdooien. Lekker actief in de buitenlucht, opwarmen met een hete drank en als het weer echt tegenzit, kun je terecht in een verwarmd kamphuis, mèt houtkachel.

De Jachthut

Terug naar de basis. De Jachthut – de naam zegt het al – is ooit opgericht door lokale jagers uit Wijster als plek waarvandaan tochten werden gehouden. Nu is het een perfecte uitvalsbasis voor groepsuitjes en vergaderdagen. Op de Jachthut is plek voor één groep van maximaal 60 personen en vergadergroepen tot 30 personen. Het ligt afgelegen op het Drentse platteland, hier kun je doen en laten wat je wilt!

De Boerderij

De Taribush Boerderij ligt aan een heel rustig weggetje bij Wijster. De Boerderij is een melkveebedrijf met veel koeien en kalfjes, gerund door Gerrit en Gerda. In de schuur is een gedeelte ingericht voor de bedrijfsuitjes, familiedagen en vriendenuitjes die we hier organiseren. Als je een uitje op de Boerderij boekt, krijg je er een gratis dagje ‘hoe-werkt-het-op-de-boerderij’ bij.

Taribush Festivals

Af en toe organiseren we een festival in de natuur. Hieronder geplande evenementen!

Lente Wandelfestival

27 maart 2022

Al jaren organiseren we het Lente Wandelfestival: de aftrap voor het nieuwe seizoen. Vanaf Kamp de Marke worden diverse wandeltochten door Nationaal Park het Dwingelderveld georganiseerd. Zelfs peuters komen aan hun trekken met de speciale kinder speurtocht. Op ons terrein is live muziek en lekker eten.

Zondag 27 maart 2022
Taribush Lente Wandelfestival
Locatie: Taribush Kamp de Marke
Lheebroek 30a, 7991PM, Dwingeloo
09:00 tot 18:00
vanaf 5,00 euro pp Meer informatie

Dit zijn wij

We vinden het leuk om mensen te verrassen en er alles aan te doen dat gasten het naar hun zin hebben!

Jorn

Met Jorn in de buurt kan er weinig mis gaan. Als je niet beter zou weten zou je soms denken dat Jorn de enige is die bij Taribush werkt.

Marthijn

Spelletjesliefhebber en het grote brein achter de activiteiten. Heeft moeite om lang stil te zitten en neemt daarom niet vaak de telefoon op.

Harrie Taribush

Harrie

Natuurliefhebber en slaapt het liefst 365 dagen per jaar in het bos. Doet zijn best de natuur te bedwingen op de uitjeslocaties.

Durk

Super enthousiast en onverwoestbaar! Durk laat geen enkele kans voorbij gaan om de gasten nog een beetje extra te vertroetelen!

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en alle ontwikkelingen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Break-In Room

Het grote feest is binnen, maar jullie staan buiten….

Omgekeerde Escaperoom

Op het rustige platteland van Drenthe staat een mysterieuze hut. Alleen te bereiken via een zandpad en verscholen in de bossen. Wat is dit voor plek? De luiken zijn nog dicht, maar door een kier kun je alvast naar binnen gluren. Op de bar zie je drankjes en hapjes staan en in de hoek staat een muziekinstallatie klaar om er een spetterend feest van te maken. Er is echter een klein probleempje… de deur zit op slot!

Break-In Room

Minimum aantal personen: 12
Prijs: Vanaf 25 euro per persoon (minimaal 300 euro)
Tijdsduur: vanaf 2,5 uur
Locatie: de Jachthut
Bijzonderheden: Ook los te reserveren
Aanbevolen voor: bedrijfsfeest, vriendengroepen

Break-In Room / Escaperoom?

Escaperoomspecialisten zijn gewend om ergens uit te breken. Bij ons kun je het vervolg hierop doen: de Break-In Room. De Break-In Room is eigenlijk een omgekeerde escaperoom. Het is nu niet de bedoeling om uit te breken, maar om in te breken!

Het spel

De spelleider deelt jullie in verschillende inbrekersgildes van 5 tot 7 personen in. Dan start de tijd en is het spel begonnen. De klok loopt af van 90 naar 0 minuten. Lukt het jouw groep om binnen die tijd alle aanwijzingen te vinden? Als je de omgeving hebt uitgekamd, kun je dan de puzzels oplossen? Lukt het je om de Jachthut binnen te komen, dan lachen de biertjes je toe.

Biertje?

Als het is gelukt om binnen te komen, is er alle tijd om te genieten van een drankje. Hongerig geworden van het zoeken in de buitenlucht? Het is ook mogelijk om het geheel af te sluiten met een Boeren Barbecue of een heerlijk buffet. Altijd feest!

Uitje uitbreiden?

Ook als je op zoek bent naar een uitje van een hele dag kunnen wij er een mooi programma van maken. Geef je wensen aan ons door of bel of mail voor de mogelijkheden.

In de winter?

We bieden drie verschillende Escaperoom-ervaringen aan. In de winterperiode is de Jachthut niet geschikt om te gebruiken. Daarom is de Break-In Room van 1 november t/m 31 maart niet te boeken. De andere twee varianten, Het Mysterie van de Witte Wieven en Schatzoeken zijn dan wel te spelen.

Onze Break-In Room Reserveren?

1. Break-In Room

Prijs: € 30,00 per persoon
Inbegrepen: Break-In Room en drinken
Minimum aantal: 12 personen

10:0010:30Ontvangst bij de Jachthut in Wijster met koffie, thee en cake.
10:3012:30Overwin de Break-In Room, en ga daarna lekker borrelen.
12:3013:00Genieten van een hapje & drankje

Je kan deze variant starten om 10:00, 13:30 of 17:00.

2. Break-In Room met avondeten

Prijs: € 60,00 per persoon
Inbegrepen: Break-In Room en drinken
Minimum aantal: 15 personen

14:0014:30Ontvangst bij de Jachthut in Wijster met koffie, thee en cake.
14:3016:30Weet jij de Break-In Room binnen te komen?
16:3019:00Zomer barbecue, gezellig kletsen en lekker borrelen.

Je kan deze variant ieder half uur starten van 13:30 tot 17:00.

3. Break-In Room met Activiteit en avondeten

Prijs: € 70,00 per persoon
Inbegrepen: Break-In Room, activiteit, eten en drinken
Minimum aantal: 15 personen

14:0014:30Ontvangst bij de Jachthut in Wijster met koffie, thee en cake.
14:3016:00Weet jij de Break-In Room binnen te komen?
16:0017:00Genieten van een hapje & drankje
17:0018:30Verzameljacht, een bonte verzameling aan korte activiteiten. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk munten bij elkaar te sprokkelen.
18:3021:00Zomer barbecue, gezellig kletsen en lekker borrelen.

Je kan deze variant ieder half uur starten van 13:30 tot 17:00.

Aanvullende informatie

Eten

Wij hechten waarde aan het milieu, dierenwelzijn en aan lekker eten. Daarom maken wij zoveel mogelijk gebruik van lokale en duurzame producten voor het eten dat wij verzorgen.

Bij de arrangementen met een barbecue zit de standaard barbecue inbegrepen. Per locatie hebben we een barbecue die past bij de sfeer van de locatie. De Dwingelderveld- en Jagers barbecue bestaan uit 3,5 stukken vlees per persoon en de boeren barbecue uit vier stukken vlees. We werken zoveel mogelijk met duurzaam en lokaal vlees, brood, salades en sauzen. In de winter serveren we standaard het “Stamppotbuffet”.

Als je graag een andere barbecue of buffet wilt, dan is dat meestal geen probleem. Hiervoor moet je in de meeste gevallen een kleine meerprijs betalen, deze staat steeds genoemd. Als mooie afsluiter van het eten kun je kiezen voor het toetjesbuffet.

Standaard Barbecues

Onderstaande barbecues zitten standaard bij de arrangementen met een barbecue inbegrepen.

Speciale Barbecues

Voor grote eters die juist meer vlees willen of meer mensen die wat minder vlees willen en meer vegetarische hapjes hebben we speciale barbecue pakketten.

 • Bourgondische Barbecue – Zeer uitgebreide barbecue voor grote eters.
  Meerprijs: € 5,00
 • Barbecuebuffet –  Culinair barbecue buffet met vegetarische gerechten.
  Meerprijs: € 5,00

Lunches

 • De Boslunch –  uitgebreide lunch met soep en fruit.
  Pijs: € 10,00
 • De Boerenlunch – prima lunch zonder soep en fruit.
  Prijs: € 5,00

Buffetten

 • Het Taribush buffet – Uitgebreid Drents buffet met vlees, groente en nog veel meer
  Meerprijs: € 2,50
 • Het Notarissenbuffet – Super de luxe en zeer uitgebreid buffet
  Meerprijs: € 7,50
 • Het Stamppotbuffet – Echte Hollandse pot, heerlijk toch?
  Meerprijs: geen, heeft dezelfde prijs als standaard Barbecue

Toetje

Hapjesbuffet

Standaard serveren we bij Taribush een Hollandse kaasplank tijdens een hapje en drankje. Groepen die hun feestavond willen uitbreiden met een hapjesbuffet raden we onderstaand buffet aan.

 • Hapjesbuffet – Extra lekkere hapjes gedurende een feestavond
  Prijs: € 11,00

Hapjes en drinken

Alle arrangementen bij Taribush zijn inclusief hapjes en onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. Hieronder staat een overzicht van alle lekkernijen.

Drinken tijdens uitje

 • Koffie, Thee en water uit de kraan
 • Sappen: Jus ‘d Orange, Appelsap en Dubbelfris
 • Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Cassis, Fuze Green Tea, Rivella, Spa rood, Amstel Radler 0%
 • Alcoholisch: bier en wijn (rood, rose, droge witte en zoete witte wijn)
 • In de winter hebben we ook warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake

 • Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake.
 • Je kunt kiezen voor een gebakje van de bakker, dit kost € 2,75 per stuk (inclusief btw).

Hapjes in de middag in de zomer

 • Kaasplankje met: droge worst, kaas, komkommer, tomaatjes, grillworst, leverworst, olijven, druiven, kaasstengels en kaasvlinders.
 • Borrelnootjes
 • Bij lekker weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er even om vragen)

In de winter in de middag

 • Broodjes knakworst of kaasplankje
 • Borrelnootjes

Bij vergaderarrangementen:

 • Candybar met veel lekkere snoepjes….

Als het regent

Het weer is nooit spelbreker voor een uitje bij Taribush. Hoe guur het buiten ook is, bij ons kun je altijd droog en warm zitten.

Regen? Kou? Sneeuw?

Wij proberen ons altijd zoveel mogelijk aan het afgesproken programma te houden. Maar als het weer slecht is, vinden wij het niet erg het programma aan te passen. We hebben altijd een aantal activiteiten achter de hand die we kunnen gebruiken voor als het weer even iets minder is. Maar zelfs met harde wind, ijzige kou, regen of sneeuw is het een bijzonder avontuur om de natuur in te trekken. De mooiste ervaringen en de beste verhalen ontstaan als het buiten bar en boos is!

Slecht weer activiteiten

Bij slecht weer kunnen we op het dagprogramma op de volgende manieren ombouwen:

Vervoer

Niemand die Bob wil zijn? Wisselen tussen locaties, maar geen eigen vervoer? Gezellig met z’n allen met de bus naar de groepsuitje? Wij kunnen van alles voor je regelen.

Taxi en busvervoer

Regelmatig komen groepen met de bus. Ook moet er bij sommige arrangementen gewisseld worden van locatie. Indien je geen eigen vervoer hebt kunnen wij een taxi of een bus regelen.

Busvervoer tussendoor

Voor het vervoer van de ene naar de andere locatie berekenen wij de volgende prijzen:

Euro 80,00 incl. 9% btw, maximaal 21 personen
Euro 100,00 incl. 9% btw, maximaal 38 personen
Euro 110,00 incl. 9% btw, maximaal 50 personen
Euro 120,00 incl. 9% btw, maximaal 54 personen

Dit is vaak vele malen goedkoper dan het huren van een bus voor een hele dag.

Gehaald en gebracht worden?

Wil je als groep de hele dag op pad met een bus zodat Bob niet nodig is, dan kunnen wij dit ook regelen. Vaak is het beregezellig als je met zijn allen met de bus komt. Informeer bij de aanvraag naar de mogelijkheden. Wij nemen dit dan mee in de offerteaanvraag.

Zie ook www.tenheuveltours.nl

Paardentram

Bij groepen die overnachten in een hotel of accommodatie in de buurt of groepen die binnen een straal van 15 kilometer van onze locatie af wonen, bestaat de mogelijkheid met paardentram of tracktortram gehaald en/of gebracht te worden. Zie voor meer info www.stalbakker.nl

Engelse dubbeldekker

Wij kunnen voor uw personeelsuitje ook een Engelse dubbeldekker regelen. Dat maakt het feest helemaal compleet. Er kunnen circa 60 personen in een Engelse dubbeldekker.

Overnachten

De volgende dag ook nog feest? Verleng jullie uitje met een overnachting!

Kamp de Marke – Groepsaccommodatie de Marke

Op locatie Kamp de Marke bestaat de mogelijkheid om te overnachten voor groepen tot 36 personen. Het is een unieke locatie gelegen in het Nationaal Park het Dwingelderveld. Je slaapt in een slaapkamer in een safaritent of in de groepszaal in het hoofdgebouw. Bekijk de mogelijkheden om te overnachten rondom een groepsuitje bij ons op Groepsaccommodatie de Marke | Dwingeloo, Drenthe.

Alternatieve locaties

In de omgeving zijn meer dan genoeg alternatieve mogelijkheden om te overnachten. Wij geven je een overzicht van hotels, campings en groepsaccommodaties die op minder dan 15 minuten rijden van Kamp de Marke liggen. (Vanaf de Jachthut of de Boerderij kan het 5-10 minuten verder weg of dichterbij zijn.) Je kunt via ons reserveren, maar wij raden aan rechtstreeks contact met de desbetreffende bedrijven op te nemen. Zij zijn beter in staat om specifieke vragen te beantwoorden. De genoemde prijzen zijn indicaties, hier kunnen geen enkele rechten aan ontleend worden.

Groepsaccomodatie en camping de Meistershof

Op slechts 10 minuten lopen van Kamp de Marke, aan de rand van het Dwingelderveld, ligt groepsaccommodatie de Meistershof. Dit is een zeer nette groepsaccommodatie, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.meistershof.nl.

Groepsaccomodatie Hooge Haer

Op 4 kilometer afstand van Kamp de Marke, de hoofdlocatie voor de uitjes van Taribush, ligt groepsaccommodatie Hooge Haer. Deze accommodatie biedt onderdak aan groepen tot 100 personen, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.hoogehaer.nl.

Zonnetij

Camping Zonnetij is gelegen op zo’n 4 km van Taribush Kamp de Marke. Daar worden leuke grote bungalows verhuurd. Ook een prachtige plek voor een overnachting. Evt regelt Taribush het ontbijt.

Bekijk hier meer informatie: http://www.bungalowcampingdrenthe.nl/

Hotel de Drift

In Dwingeloo, op 5 kilometer vanaf Kamp de Marke ligt dit gezellige hotel. Voor ongeveer 80 euro heb je een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Meer informatie op www.hoteldedrift.nl.

Natuurcamping Lheederzand

Deze geweldige natuurcamping van Staatsbosbeheer bevindt zich in de ‘middle of nowhere’, op slechts 4 kilometer afstand van Kamp de Marke. Overnachten op een natuurcamping is een geweldige belevenis en een zeer goedkoop alternatief, al vanaf 5 euro per nacht. Klik hier voor meer informatie

Andere websites met locaties om te overnachten in Drenthe

Escape- en Break-In Rooms in Nederland

Bekijk hier al onze groepsuitjes