Taribush Thuis

Je eigen Speurtocht

Benodigdheden

Een route van ongeveer 3-5 km, opgeknipt in 5 etappes.

Voor elke groep:

  • een kompas
  • een Taribush Magazine voor uitleg van de routetechnieken
  • notitieblok en pen

 

Het Taribush Magazine wordt meegegeven aan iedereen die bij ons op uitje komt. Ze liggen er ook tijdens onze festivals, het Lentewandelfestival en Taribush Kuna. Geen Magazine gehad of nog een exemplaar meenemen? Kom gezellig langs op Kamp de Marke! In de lente/zomer is er vaak wel iemand aanwezig. De rest van het jaar wisselt dat.

Etappe 1 – Striproute

In het Taribush Magazine wordt uitgelegd hoe de striproute werkt. Teken een verticale lijn met onderaan een bolletje – het startpunt. Begin met lopen, noteer bij elk zijpad, elke kruising of splitsing precies wat je doet. Ga je bij een zijpad aan je linkerhand rechtdoor, dan noteer je een streepje links. Sla je daar linksaf, noteer dan een streepje rechts. Ga je bij een viersprong rechtdoor, dan zet je een streepje zowel links als rechts. Bij een viersprong rechtsaf is het twee streepjes links. Let onderweg goed op dat je geen kleine zijpaden mist!

Etappe 2 – Klokkenroute

Kijk voor de uitleg in het Taribush Magazine. Bij elk zijpad, elke kruising en elke splitsing die je tegenkomt, is het een bepaald tijdstip. Bij een zijpad aan je linkerhand in een rechte hoek van 90 graden is het 14:30 uur.

Etappe 4 – Fotoroute

Maak als je de route gaat uitzetten een fotoserie van de te lopen route. Je kunt dit zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Door bijvoorbeeld de route ‘s avonds te fotograferen en de speurtocht overdag te houden. Of door details langs de route op de foto te zetten.

Etappe 5 – Geluidroute

Maak een geluidsopname van de etappe terwijl je deze aflegt. In een natuurgebied zul je wel her en der moeten aangeven dat je afslaat, een brug over gaat of door een hek loopt. Je kunt ook omgevingsgeluid erbij opnemen. Bijvoorbeeld het geluid van een stoplicht of winkelkarretjes van de supermarkt in bewoond gebied.
De lopers moeten de juiste route zien te vinden door goed naar je opname te luisteren terwijl ze lopen.

Etappe 3 – Kompasroute

Je kunt op verschillende manieren een kompasroute samenstellen. Voor minder ervaren lopers is het handig om een deel van de route te beschrijven en op duidelijke kruispunten het aantal graden te noteren. Hoe een kompas werkt, lees je in het Taribush Magazine.

Tip

Geef de coördinaten van een tussenpunt of het eindpunt cadeau, zodat niemand echt verdwaalt. Geef bijvoorbeeld per etappe een gesloten envelop met de eindcoördinaten van die etappe, en geef straftijd voor elke envelop die opengemaakt wordt.

Taribush Thuis

Taribush Thuis: Pubquiz

Weet jij veel?!?

Taribush Thuis: Speurtocht

Hoe lang wordt jouw route?

Taribush Thuis: Dukatenstrijd

Gegarandeerd een geslaagd feest!