Taribush Thuis

Pubquiz

Benodigdheden

  • Per 10 personen: een droge worst in plakjes, een leverworst in plakjes, stuk kaas in blokjes, tomaatjes, komkommer in plakjes, trosje druiven, zakje borrelnoten
  • Bier, wijn, fris, water
  • Een Quizmaster
  • Per groepje een antwoordblad
  • Vijf à zes rondes met vragen
  • Een stuk of zes Battle-spelletjes
  • Een bord / groot vel papier om de stand op bij te houden
Download de Taribush Thuis Pubquiz

Voorbereiding

Zorg dat je voldoende vragenrondes voorbereid hebt. Het is altijd leuk om de deelnemers te vragen vooraf 2 à 3 vragen aan te leveren (met antwoord uiteraard). Probeer de quiz zo samen te stellen dat je het niet te moeilijk of te makkelijk maakt. Doen er kinderen mee, zorg dan ook dat er vragen zijn die alleen zij kunnen beantwoorden! Zet een krijtbord of flipover neer om de stand goed zichtbaar voor iedereen op bij te houden. Tip: heb je dit niet in huis, hang dan een groot vel papier of een stuk behang op.

Voorbeeldspellen voor een Battle: een ballon opblazen totdat deze kapot knapt; een kaartenhuis bouwen van drie verdiepingen; een hindernisparcours lopen met een ei op een lepel; zaklopen; sjoelen; zo snel mogelijk vuur maken met alleen een stuk (natuurlijk) touw en wat houtblokjes (je kunt in plaats van lucifers of aanstekers hiervoor ook mooi een firesteel gebruiken). Je kunt ook enkele deelnemers vragen een spel te verzinnen en mee te nemen. In principe kan alles, mits het niet te lang duurt (maximaal 5 minuten) en het voor iedereen direct duidelijk is wat er moet gebeuren.

Speluitleg

Na elke vragenronde geeft de groep het antwoordblad aan een andere groep om na te kijken. Per goed antwoord krijg je 1 punt, bij Taribush doen we nooit aan halve punten! Daarna wordt een Battle gespeeld. Dit zijn actieve spellen die gespeeld worden door twee groepen tegen elkaar. Elke groep mag zelf kiezen welke speler(s) aan de Battle deelnemen. De winnaar van de Battle krijgt vijf punten voor zijn groep. Je kunt er voor kiezen de Battles door alle groepen te laten spelen, maar je kunt per Battleronde ook loten wie meedoet.

Aan het einde van de avond worden de punten geteld en wordt de groep met de meeste punten gehuldigd. Bij een gelijkspel kun je ervoor kiezen nog een extra Battleronde te spelen om de winnaar te bepalen.

Taribush Thuis

Taribush Thuis: Pubquiz

Weet jij veel?!?

Taribush Thuis: Speurtocht

Hoe lang wordt jouw route?

Taribush Thuis: Dukatenstrijd

Gegarandeerd een geslaagd feest!