Familiedag in de natuur

Op de familiedag is opa altijd het bokje

Familiedag voor iedereen

Als je bij ons een familiedag houdt, regelen wij het hele feest tot in de puntjes. Een familiedag in de natuur vind plaats op onze schitterende locatie in Lheebroek; “Kamp de Marke” in een heel mooi stukje van Nationaal Park Dwingelderveld. Daar organiseren we voor jullie diverse activiteiten, alles in een natuurlijk relaxte en ongedwongen sfeer. Of je nu gezellig wilt bijkletsen, of juist een actieve dag wilt: alles is mogelijk. Wil iedereen wat anders? Geen probleem, bij een familiedag bij ons is het voor iedereen feest.

Familiedag in de natuur

Minimum aantal personen: 15 betalende volwassenen.
Prijs vanaf: € 50,00 per persoon
Kinderen t/m 3 zijn gratis en t/m 12 voor de halve prijs.
Inclusief eten en vrij drinken
Tijdsduur vanaf 5 uur.
Locatie: de Marke

Een compleet verzorgde en betaalbare familiedag in de natuur

Op een familiedag bij Taribush mag je zelf bepalen wat je gaat doen. Wil de jeugd graag boogschieten, maar willen de ouders liever gaan bosgolfen? Geen enkel punt, dat gaat de jeugd gewoon boogschieten terwijl de ouders bosgolfen. Tijdens onze familiedagen in de natuur is er voor elk wat wils, niets moet en alles mag.

Een goed begin!

Bij aankomst staan wij al op jullie te wachten met koffie, thee en iets lekkers erbij. Jullie krijgen de tijd om elkaar te begroeten en bij te praten. Een heerlijk ontspannen begin van de dag! Als jullie zover zijn, gaat jullie begeleider met jullie de activiteiten van vandaag doornemen.

Wat willen jullie doen?

Hoe een familiedag bij ons er precies uitziet, dat bepalen jullie natuurlijk zelf. Meestal worden er twee of drie momenten ingepland waarop jullie familie gezamenlijk of in groepen iets onderneemt. Jullie kunnen kiezen uit verschillende activiteiten, van lekker ontspannen wandelen tot fanatiek strijden tegen elkaar. Een activiteit is bij ons nooit een ‘verplicht nummer’. Wie op de dag zelf toch graag iets anders wil doen, krijgt daar alle ruimte voor. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen het naar z’n zin heeft. Voor elk wat wils dus!

Lekker eten

Tegen de avond sluiten wij de dag af met het huldigen van de winnaars van de activiteiten. Daarna zorgen wij voor een barbecue of buffet, en kunnen jullie genieten van elkaars aanwezigheid en een gezellig familiediner. Willen jullie na het eten nog iets ondernemen in de wonderschone natuur van Drenthe, dan kan dat. Uiteraard behoort lekker borrelen ook tot de opties!

Doe of je thuis bent

“De sfeer is zo lekker relaxt en ongedwongen”, dat is wat onze gasten vaak zeggen. Wij vinden het belangrijk dat de hele familie zich thuis voelt bij ons. Er is altijd iemand van Taribush aanwezig om het jullie naar de zin te maken. Wij zorgen ervoor dat jullie de activiteiten kunnen doen, dat er voldoende hapjes en drankjes aanwezig zijn, en dat alles netjes blijft. Het enige dat jullie hoeven te doen, is een datum prikken en ervoor te zorgen dat iedereen er is!

De activiteiten tijdens de familiedag

Activiteiten tijdens de familiedag in de natuur

Je mag tijdens je familiedag bij Taribush natuurlijk lekker in een kringetje zitten theeleuten. Maar even van je stoel afkomen is ook wel fijn! Afhankelijk van of jullie een hele of halve dag boeken, plannen wij twee à drie momenten voor een activiteit in. Je kunt ter plekke beslissen wat je gaat doen, maar als je het vooraf aangeeft, weet je zeker dat een activiteit beschikbaar is. Het is ook mogelijk meerdere activiteiten per ronde in te plannen. Ideaal voor als de tieners geen zin hebben in ‘de oudjes’!

Onze activiteiten duren “uit en thuis” maximaal anderhalf uur. Dus vanaf dat we de groepen indelen tot dat iedereen weer terug is, is anderhalf uur. Lekker relaxt toch?!

Keuze uit verschillende activiteiten

Jullie kunnen kiezen uit de activiteiten in de tabel hieronder. Alles is bij de prijs inbegrepen. Graag horen wij vooraf waar jullie voor kiezen. Is het slecht weer, of zijn er mensen met een blessure? Op de dag zelf kunnen wij in overleg natuurlijk ook een alternatief programma samenstellen.

Activiteiten de Marke

* deze activiteiten zijn ook perfect voor als het weer een keertje niet meewerkt

Drie unieke familiedag locaties in Drenthe

Alternatieve locaties voor de familiedag in Drenthe

Mocht de locatie de Marke onverhoopt volgeboekt zijn dan hebben we nog 2 schitterende locatie waar we jullie familiedag kunnen organiseren: de Jachthut op het afgelegen platteland of de Taribush Boerderij.

De Jachthut – op afgelegen stukje platteland van Drenthe

Midden in Drenthe, vlakbij Wijster, ligt op een afgelegen stukje platteland de Jachthut. Een gebouw dat vroeger gebouwd is door de jagers uit Wijster. Het terrein van de Jachthut is geschikt voor allerlei activiteiten, de tochten vinden plaats in de directe omgeving. Houd je een familiedag op de Jachthut, dan ben je altijd alleen met je eigen familie. Als je hier gaat barbecueën, doe je dat op open vuur!

De Boerderij – Op melkvee bedrijf in Wijster

De Taribush Boerderij is een melkveebedrijf met kalfjes, koeien en stieren.Hier mogen jullie overal rondneuzen. Als je geluk hebt, mag je een koe melken of de kalfjes voeren. Een deel van de schuur is ingericht als café. Tijdens een familiedag op de Boerderij zijn geen andere groepen, jullie hebben het rijk alleen.

Familiedag impressie van één van onze gasten

Impressie filmpje

Bekijk hier een impressiefilmpje dat een gast van Taribush eens heeft gemaakt. Alle beelden zijn op en rondom locatie de Marke geschoten, in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe.

Kies hier jouw all in familiedag

Relaxte familiedag in de natuur

Tijdsduur: 5:30 uur
Prijs: € 60,00 per persoon (incl btw)
Alles inbegrepen: 1 Activiteit, hapjes, eten en vrij drinken
Minimum aantal personen: 15

13:3014:30Ontvangst met koffie, thee en cake op locatie de Marke.
14:3015:30Prachtige speurtocht door het Dwingelderveld, bosgolf, boogschieten, dukatenstrijd of pubquiz. Als je ons vooraf je keuze laat weten weet je zeker dat het kan.
15:3016:30Borreluurtje met een goedgevulde kaasplank.
16:3018:30Zomer barbecue, gezellig kletsen en lekker borrelen.

Nu reserveren

Actieve familiedag in de natuur

Tijdsduur: 6:30 uur
Prijs: € 65,00 per persoon (incl btw)
Alles inbegrepen: 1 Activiteit, hapjes, eten en vrij drinken
Minimum aantal personen: 15
Locatie:de Marke

Complete familiedag in de natuur

Tijdsduur: 9:30 uur
Prijs: € 91,00 per persoon (incl btw)
Alles inbegrepen: 3 Activiteiten, lunch, hapjes, eten en vrij drinken
Minimum aantal personen: 15
Locatie:de Marke

Aanvullende informatie

Eten

Wij hechten waarde aan het milieu, dierenwelzijn en aan lekker eten. Daarom maken wij zoveel mogelijk gebruik van lokale en duurzame producten voor het eten dat wij verzorgen.

Bij de arrangementen met een barbecue zit de standaard barbecue inbegrepen. Per locatie hebben we een barbecue die past bij de sfeer van de locatie. De Dwingelderveld- en Jagers barbecue bestaan uit 3,5 stukken vlees per persoon en de boeren barbecue uit vier stukken vlees. We werken zoveel mogelijk met duurzaam en lokaal vlees, brood, salades en sauzen. In de winter serveren we standaard het “Stamppotbuffet”.

Als je graag een andere barbecue of buffet wilt, dan is dat meestal geen probleem. Hiervoor moet je in de meeste gevallen een kleine meerprijs betalen, deze staat steeds genoemd. Als mooie afsluiter van het eten kun je kiezen voor het toetjesbuffet.

Standaard Barbecues

Onderstaande barbecues zitten standaard bij de arrangementen met een barbecue inbegrepen.

Speciale Barbecues

Voor grote eters die juist meer vlees willen of meer mensen die wat minder vlees willen en meer vegetarische hapjes hebben we speciale barbecue pakketten.

 • Bourgondische Barbecue – Zeer uitgebreide barbecue voor grote eters.
  Meerprijs: € 5,00
 • Barbecuebuffet –  Culinair barbecue buffet met vegetarische gerechten.
  Meerprijs: € 5,00

Lunches

 • De Boslunch –  uitgebreide lunch met soep en fruit.
  Pijs: € 10,00
 • De Boerenlunch – prima lunch zonder soep en fruit.
  Prijs: € 5,00

Buffetten

 • Het Taribush buffet – Uitgebreid Drents buffet met vlees, groente en nog veel meer
  Meerprijs: € 2,50
 • Het Notarissenbuffet – Super de luxe en zeer uitgebreid buffet
  Meerprijs: € 7,50
 • Het Stamppotbuffet – Echte Hollandse pot, heerlijk toch?
  Meerprijs: geen, heeft dezelfde prijs als standaard Barbecue

Toetje

Hapjesbuffet

Standaard serveren we bij Taribush een Hollandse kaasplank tijdens een hapje en drankje. Groepen die hun feestavond willen uitbreiden met een hapjesbuffet raden we onderstaand buffet aan.

 • Hapjesbuffet – Extra lekkere hapjes gedurende een feestavond
  Prijs: € 11,00

Hapjes en drinken

Alle arrangementen bij Taribush zijn inclusief hapjes en onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. Hieronder staat een overzicht van alle lekkernijen.

Drinken tijdens uitje

 • Koffie, Thee en water uit de kraan
 • Sappen: Jus ‘d Orange, Appelsap en Dubbelfris
 • Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Cassis, Fuze Green Tea, Rivella, Spa rood, Amstel Radler 0%
 • Alcoholisch: bier en wijn (rood, rose, droge witte en zoete witte wijn)
 • In de winter hebben we ook warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake

 • Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake.
 • Je kunt kiezen voor een gebakje van de bakker, dit kost € 2,75 per stuk (inclusief btw).

Hapjes in de middag in de zomer

 • Kaasplankje met: droge worst, kaas, komkommer, tomaatjes, grillworst, leverworst, olijven, druiven, kaasstengels en kaasvlinders.
 • Borrelnootjes
 • Bij lekker weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er even om vragen)

In de winter in de middag

 • Broodjes knakworst of kaasplankje
 • Borrelnootjes

Bij vergaderarrangementen:

 • Candybar met veel lekkere snoepjes….

Als het regent

Het weer is nooit spelbreker voor een uitje bij Taribush. Hoe guur het buiten ook is, bij ons kun je altijd droog en warm zitten.

Regen? Kou? Sneeuw?

Wij proberen ons altijd zoveel mogelijk aan het afgesproken programma te houden. Maar als het weer slecht is, vinden wij het niet erg het programma aan te passen. We hebben altijd een aantal activiteiten achter de hand die we kunnen gebruiken voor als het weer even iets minder is. Maar zelfs met harde wind, ijzige kou, regen of sneeuw is het een bijzonder avontuur om de natuur in te trekken. De mooiste ervaringen en de beste verhalen ontstaan als het buiten bar en boos is!

Slecht weer activiteiten

Bij slecht weer kunnen we op het dagprogramma op de volgende manieren ombouwen:

Vervoer

Niemand die Bob wil zijn? Wisselen tussen locaties, maar geen eigen vervoer? Gezellig met z’n allen met de bus naar de groepsuitje? Wij kunnen van alles voor je regelen.

Taxi en busvervoer

Regelmatig komen groepen met de bus. Ook moet er bij sommige arrangementen gewisseld worden van locatie. Indien je geen eigen vervoer hebt kunnen wij een taxi of een bus regelen.

Busvervoer tussendoor

Voor het vervoer van de ene naar de andere locatie berekenen wij de volgende prijzen:

Euro 80,00 incl. 9% btw, maximaal 21 personen
Euro 100,00 incl. 9% btw, maximaal 38 personen
Euro 110,00 incl. 9% btw, maximaal 50 personen
Euro 120,00 incl. 9% btw, maximaal 54 personen

Dit is vaak vele malen goedkoper dan het huren van een bus voor een hele dag.

Gehaald en gebracht worden?

Wil je als groep de hele dag op pad met een bus zodat Bob niet nodig is, dan kunnen wij dit ook regelen. Vaak is het beregezellig als je met zijn allen met de bus komt. Informeer bij de aanvraag naar de mogelijkheden. Wij nemen dit dan mee in de offerteaanvraag.

Zie ook www.tenheuveltours.nl

Paardentram

Bij groepen die overnachten in een hotel of accommodatie in de buurt of groepen die binnen een straal van 15 kilometer van onze locatie af wonen, bestaat de mogelijkheid met paardentram of tracktortram gehaald en/of gebracht te worden. Zie voor meer info www.stalbakker.nl

Engelse dubbeldekker

Wij kunnen voor uw personeelsuitje ook een Engelse dubbeldekker regelen. Dat maakt het feest helemaal compleet. Er kunnen circa 60 personen in een Engelse dubbeldekker.

Overnachten

De volgende dag ook nog feest? Verleng jullie uitje met een overnachting!

Kamp de Marke – Groepsaccommodatie de Marke

Op locatie Kamp de Marke bestaat de mogelijkheid om te overnachten voor groepen tot 36 personen. Het is een unieke locatie gelegen in het Nationaal Park het Dwingelderveld. Je slaapt in een slaapkamer in een safaritent of in de groepszaal in het hoofdgebouw. Bekijk de mogelijkheden om te overnachten rondom een groepsuitje bij ons op Groepsaccommodatie de Marke | Dwingeloo, Drenthe.

Alternatieve locaties

In de omgeving zijn meer dan genoeg alternatieve mogelijkheden om te overnachten. Wij geven je een overzicht van hotels, campings en groepsaccommodaties die op minder dan 15 minuten rijden van Kamp de Marke liggen. (Vanaf de Jachthut of de Boerderij kan het 5-10 minuten verder weg of dichterbij zijn.) Je kunt via ons reserveren, maar wij raden aan rechtstreeks contact met de desbetreffende bedrijven op te nemen. Zij zijn beter in staat om specifieke vragen te beantwoorden. De genoemde prijzen zijn indicaties, hier kunnen geen enkele rechten aan ontleend worden.

Groepsaccomodatie en camping de Meistershof

Op slechts 10 minuten lopen van Kamp de Marke, aan de rand van het Dwingelderveld, ligt groepsaccommodatie de Meistershof. Dit is een zeer nette groepsaccommodatie, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.meistershof.nl.

Groepsaccomodatie Hooge Haer

Op 4 kilometer afstand van Kamp de Marke, de hoofdlocatie voor de uitjes van Taribush, ligt groepsaccommodatie Hooge Haer. Deze accommodatie biedt onderdak aan groepen tot 100 personen, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.hoogehaer.nl.

Zonnetij

Camping Zonnetij is gelegen op zo’n 4 km van Taribush Kamp de Marke. Daar worden leuke grote bungalows verhuurd. Ook een prachtige plek voor een overnachting. Evt regelt Taribush het ontbijt.

Bekijk hier meer informatie: http://www.bungalowcampingdrenthe.nl/

Hotel de Drift

In Dwingeloo, op 5 kilometer vanaf Kamp de Marke ligt dit gezellige hotel. Voor ongeveer 80 euro heb je een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Meer informatie op www.hoteldedrift.nl.

Natuurcamping Lheederzand

Deze geweldige natuurcamping van Staatsbosbeheer bevindt zich in de ‘middle of nowhere’, op slechts 4 kilometer afstand van Kamp de Marke. Overnachten op een natuurcamping is een geweldige belevenis en een zeer goedkoop alternatief, al vanaf 5 euro per nacht. Klik hier voor meer informatie

Andere websites met locaties om te overnachten in Drenthe

Bekijk hier al onze groepsuitjes in Drenthe