Expeditie Schapenvacht in Drenthe

Een actief winters bedrijfsuitje in de meest sfeervolle tijd van het jaar!

Handelen en wandelen

Expeditie Schapenvacht is een arrangement met activiteiten naar keuze. Daarnaast spelen jullie in groepen ‘De Schapenmarkt van Dwingelderveld’. Elke groep probeert zoveel mogelijk waardevolle ‘complete’ dieren te verzamelen door slim te handelen. De Schapenmarkt is de hele dag geopend, het handelen gebeurt ook tussen de bedrijven door, bijvoorbeeld tijdens een winterwandeling met de geit. Een ontspannen uitje met uitdagende activiteiten in de frisse buitenlucht, uiteraard met voor iedereen een lekker warme schapenvacht om in te zitten!

Fout: Not found

Minimum aantal personen: 15
Prijs: vanaf Fout: Not found per persoon
Inclusief eten en vrij drinken
Tijdsduur: Fout: Not found uur of Fout: Not found uur
Locatie: de WinterMarke
Aanbevolen voor: bedrijfsuitjes, grote groepen, personeelsuitjes

Sfeer en gezelligheid op de WinterMarke

Het programma

Je komt aan in onze winterse Tariwereld. Laat je muts op, want wij serveren de koffie, thee en gloeiend hete chocolademelk lekker buiten. Jullie krijgen de gelegenheid elkaar te begroeten en even bij te kletsen. Daarna worden jullie in verschillende stammen ingedeeld en gaat de “Schapenmarkt van Dwingelderveld” open. De stammen krijgen hun startkapitaal en het handelen kan beginnen. Wacht niet te lang met een deal sluiten, want het activiteitenprogramma gaat gewoon door. Vooraf hebben jullie een keuze gemaakt uit onderstaande activiteiten. Wat jullie gaan doen, maakt niet uit. Met elke activiteit valt geld of een ander voordeel te verdienen, waarmee je je positie bij het handelen kunt verstevigen.

Tweede, derde, vierde ronde?

Afhankelijk van jullie wensen kunnen we het programma zo vroeg of laat als jullie willen laten beginnen. Een halve dag, een hele, of juist een avondprogramma, alles is mogelijk. Mocht onverhoopt op de dag zelf blijken dat iemand minder goed ter been is of het weer niet meewerkt, dan passen we het programma ter plekke in overleg aan. Flexibiliteit is geen enkel probleem!

Eten & drinken

De buitenlucht maakt hongerig! Rond het middaguur staat een heerlijke Boslunch voor jullie klaar. Bij mooi weer zoeken jullie een lekker plekje in de winterzon. Anders gaan jullie binnen aan de prachtig gedekte tafels zitten. Blijven jullie tot in de avond, dan serveren wij een stamppotbuffet. Willen jullie iets anders eten, dan kan dat ook. In elk programma rekenen we standaard tijd in voor een hapje en een drankje, deze winterse lekkernijen zitten bij de prijs in. Gedurende het hele uitje mogen jullie naar behoefte zelf drinken pakken, ook dit is bij de prijs inbegrepen.

Locatie de WinterMarke

Kraakheldere luchten, weidse vergezichten, flarden van nevel over de velden. De winter is prachtig! Op de WinterMarke, midden in de natuur van Nationaal Park Dwingelderveld, branden de terraskachels, knappert het kampvuur en is het zo sfeervol aangekleed dat zelfs de grootste ijskonijnen ontdooien. Lekker actief in de buitenlucht, opwarmen met een hete drank en als het weer echt tegenzit, kun je terecht in een verwarmd kamphuis, mèt houtkachel.

“Wij hebben alleen maar positieve reacties van collega's ontvangen. Iedereen heeft zich uitstekend vermaakt. Taribush bedankt!”

Sharon - Centric Hoogeveen

Andere winterarrangementen

Wij bieden verschillende winterarrangementen met een eigen thema aan. Bijvoorbeeld de WinterWieven, waarbij je je binnen de tijd moet bevrijden van de vloek. Of de Wampex, een pittig speurpuzzeltocht voor volwassenen. Deze thema-arrangementen kunnen desgewenst uitgebreid worden met een activiteit naar keuze.

ATB-tocht

Ontdek het mooie Dwingelderveld

Een gemarkeerde route brengt je over zandpaden, grasland en heide. Tijdens deze tocht kom je verschillende hoogtepunten van het Dwingelderveld tegen.
Zorg voor kleding die vies mag worden! Wij hebben drie doucheruimtes met lekker warm water om na afloop lekker schoon aan de borrel te kunnen verschijnen.
Wij regelen de fietsen, maar wie een eigen ATB-fiets heeft, mag die natuurlijk ook zelf meenemen.

Tijdsduur: 1,5 uur
Meerprijs: € 18,50 per persoon

Boogschieten

Met pijl en boog door het bos

Met een berenvel om je schouders trek je de woeste wildernis in, op zoek naar vers vlees om je maag mee te vullen deze koude winter. Nou ja, in feite ga je naar onze eigen boogschietbaan en probeer je de schietschijf te raken. Maar wie wil, mag gerust even zijn ogen sluiten en zich een echte Saksische jager wanen. Doe ze wel weer open voor je schiet!

Tijdsduur: 30 – 60 minuten
Geen meerprijs

Bosgolf

Welke handicap heb jij?

In het bos direct achter Kamp de Marke is een golfbaan aangelegd. Denk dan niet aan glooiende grasvelden, maar aan bospaden vol gevallen bladeren die de holes bedekken. Gewapend met een kompas en een veger ga je op zoek. Heb je je doel gevonden, dan sla je de bal zo goed mogelijk met onze eigen unieke clubs in de juiste richting.

Tijdsduur: 1,5 uur
Geen meerprijs

Dukatenstrijd

Leuke gekke groepsspellen

Een serie korte spellen die je in kleine groepen tegen elkaar speelt. Het doel: zoveel mogelijk dukaten scoren. Bij het opzetten van de Dukatenstrijd kijken wij altijd naar het weer. Wordt het een mooie dag, dan spelen we lekker in de buitenlucht. Is het wisselvalliger, dan gaan we naar binnen.

Tijdsduur: 1,5 uur
Geen meerprijs

Ontspannen in een Hottub

Ultiem ontspannen met uitzicht

Dit is het ultieme genieten! Laat de winterse stormen maar komen. Wie in het heerlijk warme water zit, overkomt niets. Wij zetten de hottub voor je klaar op een mooi plekje, zodat je kunt genieten van het uitzicht over de velden. Met een beetje geluk kun je de reeën voorbij zien komen lopen.

Tijdsduur: tijdens gehele uitje
Meerprijs: € 250,-

Pubquiz

Interactieve kennis- en kundequiz

Wat heeft een kip met een Pubquiz te maken? Gelukkig zijn de andere vragen beter te beantwoorden. Met verschillende categorieën vragen kan iedereen zijn kennis etaleren. Helemaal leuk wordt het met jullie eigen vragenronde, met vragen over jullie bedrijf. De Pubquiz kunnen we zowel buiten spelen (bijvoorbeeld in ons Bostheater) of binnen bij de houtkachel.

Tijdsduur: 1,5 uur
Geen meerprijs
Ook als apart winterarrangement beschikbaar

Vergaderen / presentatie

Tijd voor serieuze zaken

Iets te bespreken, de nieuwe bedrijfsfilm aan iedereen laten zien, of een andere reden om bij elkaar te komen? Wij beschikken over een binnenruimte geschikt voor pakweg 50 personen, een beamer, goede geluidsinstallatie en een prachtige ambiance. En wist je dat de beste brainstormsessies ‘s middags plaatsvinden, als iedereen een ochtend lekker in het bos bezig is geweest? Wie in het programma ook graag een ‘officieel’ onderdeel wil opnemen, kan prima bij Taribush terecht.

Geen meerprijs
Binnenruimte tot 50 personen
Inclusief beamer, geluidsinstallatie met microfoon, flipover en WiFi

Winterwandeling met de Geit

Deze gids raakt nooit de weg kwijt

Het Dwingelderveld is prachtig, zeker in de winter. Onze geiten weten precies welke plekjes je gezien moet hebben, en nemen je graag mee op een winterse wandeltocht. Soms hebben de geiten even geen zin in een wandeling, het blijven tenslotte dieren. In dat geval krijgen jullie een uitgebreide beschrijving van de route mee.

Tijdsduur: 1,5 uur
Geen meerprijs
Alleen als de geiten willen

Expeditie Schapenvacht reserveren

Fout: Not found

Tijdsduur: Fout: Not found uur
Prijs: Fout: Not found per persoon (incl btw)
Alles inbegrepen: Activiteiten, hapjes, eten en vrij drinken
Minimum aantal personen: Fout: Not found
Locatie: de WinterMarke

Globale tijdsindeling

Fout: Not found
Dit zijn voorbeeldprogramma’s. Later beginnen, langer doorgaan, andere activiteiten? Je mag zelf kiezen hoe jullie Expeditie Schapenvacht er precies uit gaat zien.

Fout: Not found

Tijdsduur: Fout: Not found uur
Prijs: Fout: Not found per persoon (incl btw)
Alles inbegrepen: Activiteiten, hapjes, eten en vrij drinken
Minimum aantal personen: Fout: Not found
Locatie: de WinterMarke

Globale tijdsindeling

Fout: Not found

Boek je eigen Expeditie Schapenvacht

  Heb je al een datum?

  Welke activiteiten?

Alle arrangementen op de WinterMarke

Pubquiz battle tegel

Pubquiz Battle

Een dolle avond, voor echte kroegtijgers!

Kanoen tijdens de verzameljacht

Verzameljacht

Afwisselende activiteiten met een gezonde dosis competitie

Wampex

Wampex

Kom als eerste het bos weer uit

De kei van Linthorst Homan

Winter Break-Out

Een winters avontuur op de Jachthut

WinterWieven

Een vloek in de winter, zijn jullie op tijd?

Aanvullende informatie over Expeditie Schapenvacht

Hapjes en drinken

Alle arrangementen bij Taribush zijn inclusief hapjes en onbeperkt drinken. En onbeperkt is bij ons ook echt onbeperkt, wij doen niet aan ‘Drentse zuinigheid’. Hieronder staat een overzicht van alle lekkernijen.

Drinken tijdens uitje

 • Koffie, Thee en water uit de kraan
 • Sappen: Jus ‘d Orange, Appelsap en Dubbelfris
 • Frisdrank: Cola, Cola Zero, Fanta, Cassis, Fuze Green Tea, Rivella, Spa rood, Amstel Radler 0%
 • Alcoholisch: bier en wijn (rood, rose, droge witte en zoete witte wijn)
 • In de winter hebben we ook warme chocolademelk en glühwein.

Ontvangst met cake

 • Standaard wordt iedere groep ontvangen met koffie, thee en cake.
 • Je kunt kiezen voor een gebakje van de bakker, dit kost € 2,75 per stuk (inclusief btw).

Hapjes in de middag in de zomer

 • Kaasplankje met: droge worst, kaas, komkommer, tomaatjes, grillworst, leverworst, olijven, druiven, kaasstengels en kaasvlinders.
 • Borrelnootjes
 • Bij lekker weer een lekker ijsje (bij slecht weer moet je er even om vragen)

In de winter in de middag

 • Broodjes knakworst of kaasplankje
 • Borrelnootjes

Bij vergaderarrangementen:

 • Candybar met veel lekkere snoepjes….

Als het regent

Het weer is nooit spelbreker voor een uitje bij Taribush. Hoe guur het buiten ook is, bij ons kun je altijd droog en warm zitten.

Regen? Kou? Sneeuw?

Wij proberen ons altijd zoveel mogelijk aan het afgesproken programma te houden. Maar als het weer slecht is, vinden wij het niet erg het programma aan te passen. We hebben altijd een aantal activiteiten achter de hand die we kunnen gebruiken voor als het weer even iets minder is. Maar zelfs met harde wind, ijzige kou, regen of sneeuw is het een bijzonder avontuur om de natuur in te trekken. De mooiste ervaringen en de beste verhalen ontstaan als het buiten bar en boos is!

Slecht weer activiteiten

Bij slecht weer kunnen we op het dagprogramma op de volgende manieren ombouwen:

Vervoer

Niemand die Bob wil zijn? Wisselen tussen locaties, maar geen eigen vervoer? Gezellig met z’n allen met de bus naar de groepsuitje? Wij kunnen van alles voor je regelen.

Taxi en busvervoer

Regelmatig komen groepen met de bus. Ook moet er bij sommige arrangementen gewisseld worden van locatie. Indien je geen eigen vervoer hebt kunnen wij een taxi of een bus regelen.

Busvervoer tussendoor

Voor het vervoer van de ene naar de andere locatie berekenen wij de volgende prijzen:

Euro 80,00 incl. 9% btw, maximaal 21 personen
Euro 100,00 incl. 9% btw, maximaal 38 personen
Euro 110,00 incl. 9% btw, maximaal 50 personen
Euro 120,00 incl. 9% btw, maximaal 54 personen

Dit is vaak vele malen goedkoper dan het huren van een bus voor een hele dag.

Gehaald en gebracht worden?

Wil je als groep de hele dag op pad met een bus zodat Bob niet nodig is, dan kunnen wij dit ook regelen. Vaak is het beregezellig als je met zijn allen met de bus komt. Informeer bij de aanvraag naar de mogelijkheden. Wij nemen dit dan mee in de offerteaanvraag.

Zie ook www.tenheuveltours.nl

Paardentram

Bij groepen die overnachten in een hotel of accommodatie in de buurt of groepen die binnen een straal van 15 kilometer van onze locatie af wonen, bestaat de mogelijkheid met paardentram of tracktortram gehaald en/of gebracht te worden. Zie voor meer info www.stalbakker.nl

Engelse dubbeldekker

Wij kunnen voor uw personeelsuitje ook een Engelse dubbeldekker regelen. Dat maakt het feest helemaal compleet. Er kunnen circa 60 personen in een Engelse dubbeldekker.

Overnachten

De volgende dag ook nog feest? Verleng jullie uitje met een overnachting!

Kamp de Marke – Groepsaccommodatie de Marke

Op locatie Kamp de Marke bestaat de mogelijkheid om te overnachten voor groepen tot 36 personen. Het is een unieke locatie gelegen in het Nationaal Park het Dwingelderveld. Je slaapt in een slaapkamer in een safaritent of in de groepszaal in het hoofdgebouw. Bekijk de mogelijkheden om te overnachten rondom een groepsuitje bij ons op Groepsaccommodatie de Marke | Dwingeloo, Drenthe.

Alternatieve locaties

In de omgeving zijn meer dan genoeg alternatieve mogelijkheden om te overnachten. Wij geven je een overzicht van hotels, campings en groepsaccommodaties die op minder dan 15 minuten rijden van Kamp de Marke liggen. (Vanaf de Jachthut of de Boerderij kan het 5-10 minuten verder weg of dichterbij zijn.) Je kunt via ons reserveren, maar wij raden aan rechtstreeks contact met de desbetreffende bedrijven op te nemen. Zij zijn beter in staat om specifieke vragen te beantwoorden. De genoemde prijzen zijn indicaties, hier kunnen geen enkele rechten aan ontleend worden.

Groepsaccomodatie en camping de Meistershof

Op slechts 10 minuten lopen van Kamp de Marke, aan de rand van het Dwingelderveld, ligt groepsaccommodatie de Meistershof. Dit is een zeer nette groepsaccommodatie, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.meistershof.nl.

Groepsaccomodatie Hooge Haer

Op 4 kilometer afstand van Kamp de Marke, de hoofdlocatie voor de uitjes van Taribush, ligt groepsaccommodatie Hooge Haer. Deze accommodatie biedt onderdak aan groepen tot 100 personen, te boeken vanaf 25 euro per persoon per nacht. Meer info op www.hoogehaer.nl.

Zonnetij

Camping Zonnetij is gelegen op zo’n 4 km van Taribush Kamp de Marke. Daar worden leuke grote bungalows verhuurd. Ook een prachtige plek voor een overnachting. Evt regelt Taribush het ontbijt.

Bekijk hier meer informatie: http://www.bungalowcampingdrenthe.nl/

Hotel de Drift

In Dwingeloo, op 5 kilometer vanaf Kamp de Marke ligt dit gezellige hotel. Voor ongeveer 80 euro heb je een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Meer informatie op www.hoteldedrift.nl.

Natuurcamping Lheederzand

Deze geweldige natuurcamping van Staatsbosbeheer bevindt zich in de ‘middle of nowhere’, op slechts 4 kilometer afstand van Kamp de Marke. Overnachten op een natuurcamping is een geweldige belevenis en een zeer goedkoop alternatief, al vanaf 5 euro per nacht. Klik hier voor meer informatie

Andere websites met locaties om te overnachten in Drenthe