ATB-tocht

Geniet van onze schitterende natuur op een mountainbike

Route

Jullie rijden zelfstandig een volledig gemarkeerde route, die over zandpaden, door bossen, langs vennetjes en over de heidevelden gaat. De ATB route op het Dwingelderveld staat aangeschreven als “erg mooi”, maar technisch niet heel erg moeilijk. De perfecte route voor beginners, maar zeker net zo leuk voor wat meer ervaren fietsers.

Details over de lengte, het hoogteprofiel en een video vind je op mtbroutes.nl/drenthe/dwingeloo

Kleding

Je kunt het best zorgen voor kleding die vies mag worden. Helemaal als het geregend heeft, kan er nogal eens wat modder rondvliegen. We hebben douches, dus je kunt helemaal fris aan het borrelen na afloop. Vergeet niet een set schone kleding mee te nemen!

Keuzeonderdeel, eigen materiaal

Het is mogelijk de ATB-tocht als keuzeonderdeel toe te voegen aan een groepsuitje. Op die manier hoeft niet iedereen zich verplicht te voelen mee te doen. Wie al een eigen ATB-fiets heeft, kan die natuurlijk gebruiken. In dat geval huren wij voor deze persoon geen fiets.

Elektrische ATB

Vind je het belangrijk dat iedereen een lekker ontspannen dag heeft? Zijn er minder ervaren mensen in de groep? Met een elektrisch aangedreven ATB wordt het voor iedereen een leuke tocht. De fiets geeft trapondersteuning tot snelheden van 25 km/uur. De meeste groepen gaan harder, je moet dus nog wel redelijk kunnen trappen om de rest bij te houden. Grote voordeel is dat jullie als groep minder vaak op elkaar hoeven te wachten. En een pauze om op adem te komen is niet altijd meer nodig (al kun je na afloop nog steeds een lekker warme douche gebruiken).

ATB-tocht (zelfstandig) details

Tijdsduur: 1,5 tot 2 uur
Lengte: 13 tot 25 km
Vanaf 15 personen
Locatie: Kamp de Marke

Alleen te boeken als onderdeel van een all-in groepsuitje (inclusief eten en drinken), vanaf € 70,00 inclusief btw per persoon. De huur van de ATB-fiets komt daar bovenop en bedraagt € 18,50 per persoon. Een elektrische ATB of een ATB die aan specifieke eisen moet voldoen kost Fout: product bestaat niet.  Als de fietsen vaker op een dag kunnen worden ingezet, wordt de prijs per persoon een stuk lager.

Geen uitje, wel een ATB?

De ATB’s die wij gebruiken tijdens onze uitjes komen van fietsverhuur Reiber Rijwielen uit Dwingeloo. Wil je alleen een (elektrische) ATB huren? Neem dan contact op met Reiber, ze helpen je graag verder.