Skip to main content

De Omgeving per ATB

Op deze pagina staan mooie wandelroutes zodat je het gebied rondom Taribush te voet kunt ontdekken

De locaties van Taribush liggen in de natuur, het is eigenlijk een must om de omgeving rondom deze locaties te voet te verkennen. Op deze pagina krijg je wat goeie tips!

Kamp de Marke

Vanaf Taribush Kamp de Marke kun je te voet het noordelijke deel van Nationaal park Dwingelderveld verkennen. We hebben een aantal mogelijkheden:

  • Rondje Harrie (45 minuten) – Klein rondje langs diverse natuur rondom het Dwingelderveld. 
  • Rondje Taribush (2 uur) – Route langs adembenemende vennen, jeneverbessen, heidevelden, bossen, hoogveen en hij gaat ook nog eens over het plankenpad.
  • Gele / witte paaltjes route – Zie daarvoor de Website van Staatsbosbeheer. Deze route komt bijna langs Kamp de Marke.  Als je de auto parkeert bij Taribush Kamp de Marke loop je terug waar je vandaan kwam, steek je het zandpad en fietspad over en na ruim honderd meter arriveer je bij de gele paaltjes route (bij splitsing linksaf). Als je de gele paaltjes volgt, heb je uiteindelijk een ronde van zes kilometer gelopen. Wil je meer kilometers maken, dan pak je de lus van de witte ‘paaltjesroute’ er ook nog bij. Het enige wat je moet doen is zodra je witte pijlen tegenkomt deze volgen totdat je na 5 kilometer weer de gele pijlen tegenkomt. In totaal kom je dan op zo’n tien kilometer uit. Halverwege kun je bij de Boslounge / Van der Valk genieten van een hapje en drankje of een lekkere lunch.

De Jachthut

Op 750 meter van de Jachthut ligt landgoed de Vossenberg. Hier is een mooie wandeling. Zie de website van het Drents Landschap voor meer informatie daarover.

.