Bij veel activiteiten die wij verzorgen wordt in kleinere groepjes gewerkt. Dit is afhankelijk van het type bedrijfsuitje of groepsuitje. Zo hanteren we bij Expeditie de Mol bijvoorbeeld groepen van zes tot negen personen, met Bosgolf drie tot vijf personen, met speur- en puzzeltochten groepen van vijf tot acht personen en ga zo maar door. Wij delen deze groepen altijd op onze eigen unieke manier in.
Groepsindeling is een belangrijk aspect
De groepsindeling tijdens een personeelsuitje is een zeer belangrijk en een vaak onderschat onderdeel. Een uitje is een belangrijk moment om je collega’s, familie of vrienden eens op een andere manier te zien en te spreken. Een bedrijfsuitje of familiedag is bij uitstek de gelegenheid om personen te spreken die je normaal niet zo snel spreekt. Om die reden delen wij altijd volledig willekeurig de groepen in. En laten we het nooit aan de groep zelf over. Wij verzorgen dat op een leuke en ongedwongen manier.
Wij delen de groepen voor je in
Als je bij ons op uitje komt hoef jij je als organisator van het uitje niet druk te maken over de indeling van de groepen. Dit verzorgt de begeleider van Taribush altijd ter plekke. We hebben hier verschillende manieren voor. De manier die we standaard gebruiken is dat we de groep op wat voor manier dan ook in een rij zetten en ze een nummer, familienaam of diersoortnaam geven. We hebben hiervoor onder andere de volgende systemen:
- Groep op leeftijd neerzetten;
- Groep op lengte neerzetten;
- Iedereen een kaartje geven met daarop een ding bijvoorbeeld diersoort, apparaat, vormen en kleuren;
- Iedereen een nummer of groepsnaam geven.
Soms is echter door het doel van de dag een andere indeling nog veel leuker. Leg dit dan vooral vooraf aan ons voor, dan maken wij er iets moois van.
Indelen groepen met individuele winnaar
In de loop der tijd heeft Taribush allerlei wensen van gasten ontvangen. Zo bestond de familie Bakker uit 145 personen, en ze wilden graag in plaats van een groep winnaars één persoon als winnaar van de dag kronen. Dus hebben wij een systeem bedacht waarin zowel als groep en als individu punten behaald konden worden. Aan het einde van de dag kwam een (aangetrouwde) dame als winnaar uit de bus.
De hussel-indeling
Een andere gast, provincie Drenthe, had als doel kennismaken. Binnen de provincie werden meerdere afdelingen samengevoegd. We hebben de dag toen met allerlei activiteiten opgezet, een soort van uitgebreide Boswachtersvete. Hierbij hebben we gedurende de dag drie keer alle groepen door elkaar gehusseld, waarbij iedereen steeds in een volledig nieuwe groep terecht kwam. Steeds een andere groep mensen gaf een heel leuk effect. Tijdens de barbecue kwamen ze erachter dat iedereen met meer dan 15 mensen in de groep had gezeten en samengewerkt. Kortom: teambuilding op een intuïtieve en ongedwongen manier.
Maak je wensen kenbaar
Heb jij een ander idee over de groepsindeling van jullie uitje? Laat het ons weten. Wij vinden het onze rol als begeleider om de groepsindeling op ons te nemen. Hierdoor kan jij als organisator ook volledig aan het programma deelnemen.