Laatste bewerking: 10 augustus 2020

Met afstand het leukste uitje bij Taribush!

We mogen weer (beperkt) bij elkaar komen! Fijn met de hele familie, of eindelijk weer eens je collega’s zien. Maar hoe doe je dat binnenshuis of in een kleine achtertuin? En hoe voorkom je dat je per ongeluk toch te dicht op elkaar zit, of de hele tijd hierover moet nadenken? En wat als de regels binnenkort weer gaan veranderen? 

Het blijkt dat je in de buitenlucht het minst kans loopt op besmetting, mits je een aantal maatregelen doorvoert en vooral voldoende afstand blijft houden. De (kantoor)tuin van Taribush is gelukkig groot genoeg. Wij richten alles zo in, dat jullie automatisch op de juiste afstand blijven. Verder houden wij de informatie van de Rijksoverheid, het RIVM en de Veiligheidsregio nauwgezet bij. Let op: de richtlijnen van deze officiële instanties zijn leidend boven de informatie op deze website! Zodra er iets gaat veranderen of als er aanwijzingen zijn dat een bepaalde activiteit niet verstandig is, passen wij de uitjes en het terrein daarop aan.

Op deze pagina vind je de meest actuele informatie m.b.t. de uitvoering van de maatregelen bij Taribush. Heb je al geboekt, dan informeren wij je ook per mail. Dit doen wij in elk geval 14 èn 7 dagen voor je uitje plaatsvindt. Na elke aangekondigde wijziging van het kabinet, overleggen wij met de verantwoordelijke ambtenaren van de veiligheidsregio. Zodra duidelijk is wat dit voor de uitjes bij Taribush betekent, sturen wij je deze informatie per mail. NB: het kan een aantal dagen duren voordat nieuwe regels tot in detail zijn uitgewerkt!

Maatregelen

Met hoeveel personen?

Op locatie Kamp de Marke kunnen we 4 groepen ontvangen: bij de kapschuur, in de groepsaccommodatie of op het terrein van Leuk of Gezellig. Onze uitjes vinden altijd buiten plaats, maar omdat we rekening houden met droog kunnen zitten bij een bui, gaan we uit van de ruimte binnen. Op elk van deze plekken kun je met 20 personen droog zitten. Wil je met meer dan 20 personen komen? Dan voegen we terreinen samen. Je kunt dan als groep gezamenlijk deelnemen aan de buitenactiviteiten. Bij slecht weer verdelen wij jullie over de beschikbare ruimte binnen.

Er is meer dan genoeg ruimte om ons terras uit te breiden, je mag dus ook met meer dan 80 personen komen. Er is dan alleen een probleem als het gaat regenen, dan kunnen de gasten vanaf persoon 81 niet meer droog zitten. Je zult dan zelf een paraplu mee moeten nemen. Ben je van plan een uitje voor zoveel mensen te organiseren, dan adviseren wij contact met ons op te nemen. Wij denken dan met je mee over de mogelijkheden in combinatie met de huidige en toekomstige maatregelen.

Mooi-weer-garantie >50 personen

Groepen vanaf 50 personen mogen van ons tot 48 uur voor het geplande uitje kosteloos annuleren, mits die dag een weercijfer onder de 6 krijgt.
Zijn jullie niet van suiker en vind je een buitje niet zo erg? Denk er dan wel aan dat jullie een goede paraplu meenemen.

Je eigen plekkie

Bij Taribush zit je altijd alleen met je eigen groep op een eigen terrein met een eigen bar. Het hele uitje vindt buiten in de natuur plaats. Zijn er meer groepen die dag, dan zorgen wij ervoor dat jullie zoveel mogelijk van elkaar gescheiden blijven.

Vooraf

Vooraf dient de contactpersoon te zorgen voor:

  • dat alle deelnemers kennis hebben genomen van het triage-protocol voor de horeca en alle vragen met “NEE” hebben beantwoord. Taribush gaat er van uit dat alle aanwezige mensen die dag dit document hebben gezien en zichzelf de vragen hebben gesteld en met NEE beantwoordt
  • een lijst  van alle gasten inclusief contactgegevens. (dit ivm eventueel bronnen contact onderzoek van de GGD) Deze lijst hoeft niet vooraf aan Taribush te worden overhandigd, maar moet wel beschikbaar zijn.

Op de dag zelf

Bij aankomst vragen we iedereen de handen te desinfecteren. Ook zorgen wij ervoor dat iedereen de vragen uit het triage-protocol voor de horeca beantwoordt.

Indeling van de terrassen: de tafels staan ver uit elkaar en we halen flink wat stoelen weg. De picknicktafels zijn voorzien van schotten, zodat er maximaal 4 personen aan kunnen zitten. De zitplekken staan allemaal op minstens 1,5 meter van elkaar.

Sanitair: bij een maximale bezetting is er één toilet per groep beschikbaar. Het personeel zorgt ervoor dat het sanitair met regelmaat schoongemaakt wordt. Per groep mag telkens één persoon tegelijk naar het toilet. Voor en na gebruik maakt iedereen zelf de klink van de WC-deur schoon met het desinfecteermiddel dat ernaast staat. Bij de wasbak kun je je handen wassen met zeep en afdrogen met papier.

Eten & drinken: de flessen in de koelkast worden vooraf goed schoongemaakt. Bij de koelkast staat handgel om je handen mee te desinfecteren voordat je de koelkast benut. De hapjes die wij serveren gaan op een satéprikker. Ook vóór het pakken van etenswaren moet iedereen de handen desinfecteren. Gaan jullie barbecueën, dan mag er telkens maar één persoon bij de barbecue staan om het vlees te draaien.

Activiteiten

Op dit moment zijn helaas niet alle activiteiten geschikt om afstand bij te houden. De volgende activiteiten zijn wel beschikbaar:

Kosteloos annuleren >2 weken voor tijd

Groepsuitjes organiseren wij op een veilige manier in een relaxte sfeer. Zie jij of mensen uit jullie groep het bij nader inzien toch niet zitten, dan hebben wij daar alle begrip voor. Geen zorgen, tot uiterlijk twee weken voor de vastgelegde datum mag je het uitje kosteloos annuleren! (dit geldt niet voor wie de groepsaccommodatie geboekt heeft)

Groepsaccommodatie

De groepsaccommodatie huur je als groep. Je bent op onze locatie als groep dus ook verantwoordelijk voor het naleven van de geldende corona-maatregelen die de overheid heeft afgekondigd. Mocht bij een controle van de lokale overheid overtredingen worden geconstateerd, dan kan Taribush daar geen (financiële) aansprakelijkheid voor nemen en zullen dus worden doorberekend.

Vanaf juni mogen groepsaccommodaties worden verhuurd aan groepen van maximaal 30 personen die uit meerdere huishoudens komen. Als je met iets meer bent, dan kunnen jullie, in overleg met ons, maatregelen treffen waardoor er wel 36 personen kunnen blijven slapen.

Basisscholen
In principe kan iedereen 1,5 meter uit elkaar slapen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat de leiding en ouders van de kampen het prettiger vinden om niet bij de kinderen te slapen. Daarom mogen er, zolang de 1,5 meter maatregel van kracht blijft, op ons terrein door jullie tentjes bijgezet worden.

Wil je toch je boeking van de groepsaccommodatie verplaatsen dan hanteren we de algemene voorwaarden. (deze zijn in lijn met de voorwaarden van de groepsaccommodaties aangesloten bij de Recron of de SGAN)