Laatste bewerking: 19 november 2020

Nog steeds geen uitjes bij Taribush.

Nadat we vanaf juli weer gedeeltelijk open zijn geweest en we beperkt en op afstand bij elkaar mochten komen, zijn we de afgelopen weken steeds meer beperkter geworden in het elkaar zien en ontmoeten. Ondanks de al verscherpte maatregelen is het niet gelukt om het virus in Nederland terug te dringen en zijn nog hardere maatregelen nodig.

De laatste aanvullende maatregelen van de overheid  betekenen dat ook Taribush helaas nog steeds geen uitjes mag organiseren voor jullie familie, bedrijf of vriendengroep.

Op deze pagina vind je de meest actuele informatie m.b.t. de uitvoering van de maatregelen bij Taribush. Heb je al geboekt, dan informeren wij je ook per mail. Dit doen wij in elk geval 14 èn 7 dagen voor je uitje plaatsvindt. Na elke aangekondigde wijziging van het kabinet, overleggen wij met de verantwoordelijke ambtenaren van de veiligheidsregio. Zodra duidelijk is wat dit voor de uitjes bij Taribush betekent, sturen wij je deze informatie per mail. NB: het kan een aantal dagen duren voordat nieuwe regels tot in detail zijn uitgewerkt!

Maatregelen

Klik hier voor de risiconiveaus en “routekaart” (er wordt een pdf gedownload) van de overheid

Welk risiconiveau zitten we op dit moment?

Fase 4; Zeer ernstig;
Op dit moment mag Taribush geen mensen ontvangen en zijn wij helaas gesloten.

Wanneer mag Taribush weer mensen ontvangen?

Fase 3; Ernstig;
Taribush mag groepjes tot maximaal 4 personen of 1 huishouden ontvangen. Tot maximaal 22:00 uur

Fase 2; Zorgelijk;
Taribush mag groepjes tot maximaal 60 personen binnen of 80 personen buiten ontvangen (vaste zitplaats en checkgesprek verplicht)

Fase 1; Waakzaam;
Taribush mag groepen ontvangen (vaste zitplaats en checkgesprek verplicht)

Standaard maatregelen die Taribush neemt

Winter:
In de winter gebruiken we alleen de groepsaccommodatie om een gezellig uitje te organiseren. Onze uitjes vinden ook dan buiten plaats, maar omdat we rekening houden met droog kunnen zitten bij een bui, gaan we uit van de overdekte ruimte binnen en buiten. Dat betekent dat er in de groepsaccommodatie 20 personen droog kunnen zitten. Ons terras is met een mooie tarp overdekt en ook het buiten terrein is sfeervol ingericht. Onder de tarp en in de vuurhut kunnen we ook nog eens 30 personen droog hebben zitten.

Dus 50 personen in winterse sferen is bij ons geen probleem.

Ben je van plan een uitje met meer dan 50 mensen te organiseren, dan adviseren wij contact met ons op te nemen. Wij denken dan met je mee over de mogelijkheden in combinatie met de huidige en toekomstige maatregelen.

Zomer:
Op locatie Kamp de Marke kunnen we 4 groepen ontvangen: bij de kapschuur, in de groepsaccommodatie of op het terrein van Leuk of Gezellig. Onze uitjes vinden altijd buiten plaats, maar omdat we rekening houden met droog kunnen zitten bij een bui, gaan we uit van de ruimte binnen. Op elk van deze plekken kun je met 20 personen droog zitten. Wil je met meer dan 20 personen komen? Dan voegen we terreinen samen. Je kunt dan als groep gezamenlijk deelnemen aan de buitenactiviteiten. Bij slecht weer verdelen wij jullie over de beschikbare ruimte binnen.

Er is meer dan genoeg ruimte om ons terras uit te breiden, je mag dus ook met meer dan 80 personen komen. Er is dan alleen een probleem als het gaat regenen, dan kunnen de gasten vanaf persoon 81 niet meer droog zitten. Je zult dan zelf een paraplu mee moeten nemen. Ben je van plan een uitje voor zoveel mensen te organiseren, dan adviseren wij contact met ons op te nemen. Wij denken dan met je mee over de mogelijkheden in combinatie met de huidige en toekomstige maatregelen.

Mooi-weer-garantie >50 personen

Groepen vanaf 50 personen mogen van ons tot 48 uur voor het geplande uitje kosteloos annuleren, mits die dag een weercijfer onder de 6 krijgt.
Zijn jullie niet van suiker en vind je een buitje niet zo erg? Denk er dan wel aan dat jullie een goede paraplu meenemen.

Je eigen plekkie

Bij Taribush zit je altijd alleen met je eigen groep op een eigen terrein met een eigen bar. Het hele uitje vindt buiten in de natuur plaats. Zijn er meer groepen die dag, dan zorgen wij ervoor dat jullie zoveel mogelijk van elkaar gescheiden blijven.

Vooraf

Vooraf dient de contactpersoon te zorgen voor:

  • dat alle deelnemers kennis hebben genomen van het triage-protocol voor de horeca en alle vragen met “NEE” hebben beantwoord. Taribush gaat er van uit dat alle aanwezige mensen die dag dit document hebben gezien en zichzelf de vragen hebben gesteld en met NEE beantwoordt
  • een lijst  van alle gasten inclusief contactgegevens. (dit ivm eventueel bronnen contact onderzoek van de GGD) Deze lijst hoeft niet vooraf aan Taribush te worden overhandigd, maar moet wel beschikbaar zijn.

Op de dag zelf

Bij aankomst vragen we iedereen de handen te desinfecteren. Ook zorgen wij ervoor dat iedereen de vragen uit het triage-protocol voor de horeca beantwoordt.

Indeling van de terrassen: de tafels staan ver uit elkaar en we halen flink wat stoelen weg. De picknicktafels zijn voorzien van schotten, zodat er maximaal 4 personen aan kunnen zitten. De zitplekken staan allemaal op minstens 1,5 meter van elkaar.

Sanitair: bij een maximale bezetting is er één toilet per groep beschikbaar. Het personeel zorgt ervoor dat het sanitair met regelmaat schoongemaakt wordt. Per groep mag telkens één persoon tegelijk naar het toilet. Voor en na gebruik maakt iedereen zelf de klink van de WC-deur schoon met het desinfecteermiddel dat ernaast staat. Bij de wasbak kun je je handen wassen met zeep en afdrogen met papier.

Eten & drinken: de flessen in de koelkast worden vooraf goed schoongemaakt. Bij de koelkast staat handgel om je handen mee te desinfecteren voordat je de koelkast benut. De hapjes die wij serveren gaan op een satéprikker. Ook vóór het pakken van etenswaren moet iedereen de handen desinfecteren. Gaan jullie barbecueën, dan mag er telkens maar één persoon bij de barbecue staan om het vlees te draaien.

Activiteiten

Op dit moment zijn helaas niet alle activiteiten geschikt om afstand bij te houden. De volgende activiteiten zijn wel beschikbaar:

Kosteloos annuleren >2 weken voor tijd

Groepsuitjes organiseren wij op een veilige manier in een relaxte sfeer. Zie jij of mensen uit jullie groep het bij nader inzien toch niet zitten, dan hebben wij daar alle begrip voor. Geen zorgen, tot uiterlijk twee weken voor de vastgelegde datum mag je het uitje kosteloos annuleren! (dit geldt niet voor wie de groepsaccommodatie geboekt heeft)

Groepsaccommodatie

De groepsaccommodatie huur je als groep. Je bent op onze locatie als groep dus ook verantwoordelijk voor het naleven van de geldende corona-maatregelen die de overheid heeft afgekondigd. Mocht bij een controle van de lokale overheid overtredingen worden geconstateerd, dan kan Taribush daar geen (financiële) aansprakelijkheid voor nemen en zullen dus worden doorberekend.

Kijk voor het juiste risiconiveau en de bijbehorende beperkingen in dit document (er wordt een pdf gedownload)

Basisscholen
In principe kan iedereen 1,5 meter uit elkaar slapen. Maar wij kunnen ons voorstellen dat de leiding en ouders van de kampen het prettiger vinden om niet bij de kinderen te slapen. Daarom mogen er, zolang de 1,5 meter maatregel van kracht blijft, op ons terrein door jullie tentjes bijgezet worden.

Wil je toch je boeking van de groepsaccommodatie verplaatsen dan hanteren we de algemene voorwaarden. (deze zijn in lijn met de voorwaarden van de groepsaccommodaties aangesloten bij de Recron of de SGAN)