Skip to main content

Welkom in jullie huis!

Doe of je thuis bent!

Een warm welkom!

Welkom bij Taribush Kamp de Marke op het Nationaal Park Dwingelderveld. Kamp de Marke wordt gebruikt voor bedrijfsuitjes, familiedagen en andere feestelijke gelegenheden. Het bos achter de parkeerplaats mag gebruikt worden voor spellen tot 22:00.

Er ligt altijd een stapel Taribush Magazines. Iedereen die het leuk vindt mag een exemplaar mee naar huis te nemen, daar liggen ze voor. Dan kan je ook nog aan anderen laten zien waar je geweest bent.

Ons motto is “Doe of je thuis bent”, dus wij vinden het belangrijk dat jullie je vrij voelen. Hieronder vind je de instructies voor de apparaten en het gebouw. Er zijn wel een paar huisregels, dus houd deze in je achterhoofd.

Paklijst

Zo vergeet je nooit iets!

 • een handdoek
 • 1 persoons hoeslaken
 • 1 kussensloop
 • 1 dekbed (of slaapzak)
 • theedoek, handdoek en vaatdoeken
 • wellicht warme pyjama voor koude nachten
 • wandelschoenen
 • toilettas met spullen voor persoonlijke hygiëne
 • deet (in de zomermaanden zijn er muggen)
 • een schone onderbroek

Huisregels

Niet het leukste onderdeel, maar wel belangrijk. Hieronder onze huisregels voor een prettig verblijf.

Je overnacht in een stiltegebied: er mag buiten geen mechanische muziek klinken. Na 22:00 uur mag er helemaal geen lawaai buiten meer zijn (gitaar bij het kampvuur is meestal geen probleem). In het gebouw de Oude Marke mag je wel muziek draaien, mits je de deuren dicht houdt.

***

Afval graag direct opruimen, eventuele peuken in de asbak en niet op de grond. Confetti is niet op te ruimen, dus dat mag je hier niet gebruiken.

***

In droge periodes kan een kampvuurverbod gelden, dit staat op www.natuurbrandrisico.nl. Bij fase 2 is stoken verboden.

***

Er mag geen hout uit het bos of van het terrein worden gebruikt. Er mag uitsluitend reeds gekloofd hout worden gebruikt.

***
Kinderen mogen NOOIT spelen in de tenten bij Leuk & Gezellig.

Instructies

Zo kan er nooit wat mis gaan tijdens jullie verblijf.

Gebruik van het gebouw

Wifi en muziek
 • WiFi: Taribush de Oude Marke
  Wachtwoord: kampvuur
  Op dit netwerk zijn ook onze Sonos boxen aangesloten. Zodra je verbinding hebt, kun je via je telefoon muziek afspelen over ons systeem.
 • We hebben ook een tablet beschikbaar voor de Oude Marke om muziek op af te spelen. Als deze niet klaarligt, vraag dan even een beheerder.
Apparaten en licht
 • De gebruiksaanwijzing van de vaatwasser, het gasfornuis en de steamer hangen naast de apparaten.
 • Veel lichten in het gebouw werken automatisch op sensoren behalve in de slaapkamer en de WC.
De automatische Velux ramen
 • De Velux ramen gaan open met een knopje. Deze hangt in de grote zaal, rechts achter het kleine barretje. Met de pijltjes gaan ze open of dicht & met de ronde knop in het midden kan je de Velux ramen stoppen op de stand waarop ze staan. De ramen gaan vanzelf dicht wanneer het regent.
 • Het Velux raam in het slaapzaaltje heeft een eigen knop. Deze zit rechts boven het raam. Ook kan je daar de gordijnen vanzelf open en dicht doen.
Houtkachel en vuurplaats
 • Houtkachel en de kampvuurplek mogen gebruikt worden. Het hout voor de houtkachel is gratis. Om het lekker warm te krijgen in het Kamphuis, moet je deze aansteken, aanmaakblokjes liggen onder het barretje. Bij het aansteken van de houtkachel even een paar kleine houtjes kloven, een bijltje ligt in de vuurhut.
 • Voor de kampvuurplek reken we €20,- euro per kruiwagen. Gooi niet voor het slapen gaan de houtkachel of vuurplaats nog vol, ga spaarzaam met het hout om. De laatste kooltjes hoeven niet gedoofd te worden.

Parkeren

Op onze parkeerplaats is een ruimte voor jullie gereserveerd. Dit is de laatste parkeerplaats vanaf de poort gezien. Je mag nooit op het grasveld achter de safari-tenten parkeren. Op onze parkeerplaats is er plek voor 12 auto’s. Is dat niet genoeg? Overleg met de beheerder of zet je auto bij de parkeerplaats van Staatsbosbeheer.

Sleutel

Jullie krijgen 1 sleutel, die is van de buitendeur in de keuken. De andere deuren kun je van binnenuit op slot doen. De buitendeur tegenover de wc kan op slot nadat de klink een stukje omhoog is gedrukt.

BHV en spoedeisende medische hulp

De EHBO-koffer vind je in de keuken. Eronder hangt een lijst met telefoonnummers van de huisartsenpraktijk etc. Voor ambulance bel: 112
Adres doorgeven aan centrale: LHEEBROEK 30a in DWINGELOO

In Lheebroek kunnen ze de bruine borden ‘Taribush Kamp de Marke’ aanhouden.

Aan de kopse kant van het gebouw, naast het houthok, vind je ook een AED.

Vragen

Voor dringende vragen kun je altijd bellen met het noodnummer van Taribush, tel: 0521-700203. Je krijgt dan Marthijn, Harrie of Jorn aan de lijn, het is net wie er 24-uurs dienst heeft :), maar ze slapen ook nog wel eens.

Eindschoonmaak

Hier vind je de schoonmaaklijst online, deze hangt ook in de keuken. Wij verwachten dat jullie de accommodatie en het terrein opleveren zoals daarop staat. Oud papier en glas kan de de kratten in de buitenkeuken. De rest van het afval wordt niet gescheiden.

Liever filmpjes kijken?

Uitleg gasfornuis
Uitleg hete lucht oven
Uitleg steamer
Uitleg vaatwasser

In de omgeving

Er is zo veel te ontdekken!

Op locatie zelf

Je kan je verblijf uitbreiden met diverse activitieiten

Zelf op ontdekking

Informatie

Handige sites

Kamp de Marke ligt tussen Beilen en Dwingeloo in. De volgende sites geven goede informatie over wat er zoal te doen is in de omgeving.

Ligging van de Groepsaccommodatie

Beelden uit vervlogen tijden

Historie van de kampeerboerderij

Groepsaccommodatie / kampeerboerderij de Marke was een van de eerste groepsaccommodaties van Nederland. Net na de oorlog is het gebouwd ten behoeve van jongerenkampen. In het 60 jarig bestaan heeft de kamp locatie in Drenthe heel wat historie opgebouwd.